skip to Main Content
info@minoritykids.sk
Keď Už človek Nemá Chuť Rozvíjať Sa, Začína Pomaly Umierať….

Keď už človek nemá chuť rozvíjať sa, začína pomaly umierať….

Ako dieťa som veľakrát počula Leninove slová: „Učiť sa, učiť sa, učiť sa!“ V tom čase mali iný zmysel, než ten o ktorom dnes budem písať, ale napokon ide o heslo, ktorého podstata platí aj dnes.

Ak sledujete starších ľudí, ktorí strácajú chuť do života, vidíte, že sa u nich vytráca aj samotný život. Aj v prípade mladých ľudí je to podobné a veľmi často sa s týmto javom stretávame u žien na materskej dovolenke. Ak sa človek dostane do stavu, že začne žiť len nalinkovaný, stereotypný život, bez toho, aby v ňom nachádzal pozitívny zmysel, bez toho, aby ho čosi bavilo, začne strácať zmysel života a prestane byť sám sebou. Taký človek čoraz viac psychicky klesá, až môže skončiť s depresiami a jeho stav môže vyústiť do veľmi vážneho a  nebezpečného stavu, kedy je potrebné vyhľadať pomoc odborníkov.
Ak ide o miernejší stav stagnovania, môže sa z neho človek dostať aj s odbornou pomocou kouča.

Tu sú však rady a odporúčania, ako sa do takého stavu nedostať:

  • Plánujte. Každý večer si naplánujte program na nasledujúci deň. Ak to dokážete, urobte si plán aj na niekoľko dní vopred.
  • Stanovte si malé ciele. Vytýčte si ciele, ktoré sú pre vás v danej životnej situácii dosiahnuteľné, avšak vás motivujú prejsť do akcie.
  •  Za každý úspech sa pochváľte. Nečakajte na, kým to urobí niekto iný. Potľapkajte sa po pleci aký, úžasný výkon ste podali, choďte do cukrárne na zákusok, proste sa odmeňte.
  • Buďte vďačný za všetko, čo máte, za to, že ste ráno vstali, za to, že ste prežili krásny deň, za maličkosti, ktoré sa zdajú byť samozrejmosťou.
  • Nesťažujte sa. Naopak, hovorte o veciach ktoré sú dobré a napĺňajú vás.
  • Nekritizujte iných, ale najmä NIE SEBA!!!
  • Zbavte sa negatívnych ľudí z vášho okolia. Nemusíte to robiť drasticky, akonáhle ich prestanete počúvať a budete optimisticky naladený, odídu sami.
  • Čo najviac sa stretávajte s ľuďmi, ktorí vás inšpirujú, motivujú a podporujú.
  • Choďte von a ŽITE. Choďte do prírody, kde sa nabijete energiou, alebo ak máte chuť ísť medzi ľudí, urobte to, najmä vtedy, keď ste dlhodobo doma a  uzatvárate sa pred svetom.
  • Robte dobré skutky. Stačí niekomu pomôcť cez cestu, alebo otvoriť dvere keď má plné ruky tašiek. Každý dobrý čin sa nám dvojnásobne vráti a ešte má aj pozitivíne účinky na našu náladu
  • ZNOVU BUĎTE DEŤMI. Pozorujte, ako sa deti vedia ponoriť do hry a celým svojím bytím sa radovať každej činnosti, ktorá ich zaujme. Nezáleží im na neporiadku, nepozorujú čas, nesledujú, či sa pri hre iní smejú alebo uškŕňajú, nezaujíma ich, čo si o nich myslia iní, oddávajú sa hre. Skúste to aj vy, vráťte sa do detských čias a buďte slobodní , nádherní , otvorení ako deti.

Eli Misovich

Eleonóra Mišovichová - koučka, podnikateľka. Do roku 2013 pracovala vo finančnej sfére. Pozitívne myslenie a psychológia ju však už priťahovali a patrilo to medzi jej hobby. Je viacnásobnou absolventkou terapie Cesta a pokročilé nástroje, Manifestácia hojnosti, Uzdravenie vedomou komunikáciou a Cesta pre deti. Uchvátila ju nielen oblasť duševnej rovnováhy, ale aj ľudská myseľ. Práve preto využíva techniky dianetiky a NLP(neurolingvistické programovanie ako aj metódu pre deti - Boldogságóra, kde je taktiež medzinárodnou certifikovanou trénerkou. Vo voľnom čase sa venuje svojim dvom dcérkam a sebavzdelávaniu. Do budúcna má v pláne viac pomáhať ľuďom práve metódami, ktoré osvojila koučovaním.

Back To Top