skip to Main Content
info@minoritykids.sk
Robíte Si Novoročné Predsavzatia?

Robíte si novoročné predsavzatia?

Silvester a prvý novoročný deň sa u väčšiny z nás nesie v duchu predsavzatí. Je však málo ľudí, ktorí sa so zodpovednosťou zamyslia nad obdobím, ktoré so Silvestrom končí a ešte menej, ktorí si z nej odnesú potrebné skúsenosti a ponaučenie.Ak patríte medzi nich – gratulujem Vám. Ak nie, tento článok je pre Vás. Tento článok som pôvodne chcela začať slovami –  nerobte si Novoročné predsavzatia. Prečo? Dôvodov je hneď niekoľko. Jedným a hlavným z nich je, že predsavzatia nefungujú tak, ako by mali.

Pozrime sa na niektoré z nich:

  • Budem cvičiť
  • Schudnem
  • Prestanem fajčiť
  • Vybavím konečne všetko , čo sa mi za posledné roky nakopilo
  • Budem úspešná
  • Budem sporiť
  • Budem sa zdravo stravovať, atď, atď, atď.

Všetky tieto predsavzatia sú v poriadku – pre človeka ktorý je cieľavedomí, tvrdohlavý, má výdrž, je na seba prísny– taký ozajstný, ktorého nejaký neúspech nezlomí, nerobí si výčitky a vie sa vyrovnať s únavou, povinnosťami a nástrahami, ktoré nás po ceste čakajú.

Takých je však málo. Preto odporúčam – nerobte si predsavzatia!!!

Napriek tomu chcete niečo vo Vašom živote zmeniť v Novom roku? Je to fantastické !!!

Ukážme si ako.  Namiesto predsavzatí si stanovte ciele !!!

Toto je veľmi dôležitý moment – namiesto predsavzatí si stanovte ciele – ciele, ktoré budú konkrétne, dosiahnuteľné a reálne.

  • Od nového roku, budem v dobrom počasí chodiť do práce pešo
  • Od jari do zimy budem do práce chodiť na bicykli (až neskôr pridávajte záväzky – budem chodiť 3x do týždňa do fitnes centra)
  • Tento rok schudnem 10 kíl (fakt si dávajte reálne ciele) – radšej ich prekonajte ako by ste sa mali sklamať – tu je dôležité napr. Využiť služby výživového poradcu, či si kúpiť knihu o zdravých jedlách.
  • Prestať fajčiť je vec ktorú buď chcete naozaj….alebo to len hovoríte, ale cigaretka vám chutí. Treba vedieť, že zlozvyk sa väčšinou nahrádza menším zlozvykom, napríklad prejdite na elektronické cigaretky, alebo zamestnajte si ruky v momente, keď máte chuť si zapáliť – určite to však začnite robiť, ak ste fakt vnútorne presvedčený o tom, že prestať fajčiť naozaj chcete.
  • S omeškanými vecami to tiež robte postupne- na každý týždeň si dajte dve – tri veci ktoré z tej nakopenej kopy vybavíte – tak vás to nebude zaťažovať a postupne tá kopa zmizne – dôležité je , aby však nové veci sa „nedali“ na kopu zabudnutia, ale aby sa vybavovali priebežne.
  • Úspech…najprv si ujasnite čo ten úspech pre Vás znamená…či to je mať napr. Mesačný pasívny príjem vo výške 300 eur…či je to povýšenie, či je to viac času venovať rodine – musíte v tom mať jasno. AK ju už budete mať – môžete prejsť na plánovanie – bez konkrétneho plánovania to asi nepôjde. A keď už to máte , tak hor sa do akcie – veď ani pasívny príjem sa len tak nenavlečie na náš účet – musíte pre to niečo najprv aj urobiť.
  • Sporenie – tiež si stanovte na čo a koľko chcete usporiť či už mesačne alebo týždenne. Stanovte si presný postup – a tiež nezačnite veľkou sumou, ktorá by vám potom mala chýbať v rozpočte a na konci mesiaca by ste si tie peniažky aj tak zo sporenia vzali.

Pamätajte si  – je to jedno o aký cieľ ide – hlavné je, aby ste mali svoje PREČO.

Prečo chcem schudnúť, prestať fajčiť, žiť zdravšie, sporiť. Ak nemáte svoje PREČO – chýba vám to najdôležitejšia – Vaša  SEBAMOTIVÁCIA !!!

Takže zhrňme to –  stanovte si malé, dosiahnuteľné a reálne ciele – také ciele, ktoré naozaj chcete a ktoré majú svoje prečo, vypracujte si plán a vstúpte do akcie.

Tip – nájdite si vo vašom okolí človeka, ktorý vás bude podporovať, alebo s ktorým máte podobný cieľ – ak takého nemáte, vyhľadajte podpornú skupinu, kouča, niekoho kto vás podrží v ťažkostiach. O svojich cieľoch okoliu buď nehovorte, alebo len okrajovo – môžu vás odhovoriť, znechutiť  a to nepotrebujete.

V prípade ak chcete vytvoriť svoj zoznam cieľov a potrebujete k tomu pomoc , neváhajte sa ozvať

Prajeme Vám všetko dobré do Nového roku a veľa splnených cieľov.

Minority Kids

Eli Mišovichová, coach

 

 

 

Eli Misovich

Eleonóra Mišovichová - koučka, podnikateľka. Do roku 2013 pracovala vo finančnej sfére. Pozitívne myslenie a psychológia ju však už priťahovali a patrilo to medzi jej hobby. Je viacnásobnou absolventkou terapie Cesta a pokročilé nástroje, Manifestácia hojnosti, Uzdravenie vedomou komunikáciou a Cesta pre deti. Uchvátila ju nielen oblasť duševnej rovnováhy, ale aj ľudská myseľ. Práve preto využíva techniky dianetiky a NLP(neurolingvistické programovanie ako aj metódu pre deti - Boldogságóra, kde je taktiež medzinárodnou certifikovanou trénerkou. Vo voľnom čase sa venuje svojim dvom dcérkam a sebavzdelávaniu. Do budúcna má v pláne viac pomáhať ľuďom práve metódami, ktoré osvojila koučovaním.

Back To Top