Warning: A non-numeric value encountered in /nfsmnt/hosting2_1/d/9/d9fc26de-32ab-41ff-a8f2-202ea3d1c327/minoritykids.sk/web/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5763

Kétgyermekes anyaként hogyan lehet kellően összeegyeztetni a családot és karriert? 

Biztosan nem lehetetlen, de mindennek ára van, viszont „Boldog anya  – boldog gyerek„ képlet valahol az önrealizáció fogalma alatt is értelmezhető, esetleg lehet ez a mozgatórugója egy család – karrier melletti kombinált döntésnek. Mivel nőként és anyaként nemcsak a családot és karriert kell összeegyeztetni, hozzátenném a legfontosabbat, amit sokszor elfelejtünk, és ami a belső sikerérzetünk alapköve, ez pedig nem más, mint az énidő, a magunkra fordított minőségi idő.

Az összeegyeztetést, a munka – magánélet egyensúlyozását (az úgyn. worklife – ballacet) lehet ugyan optimalizálni, de ebben is, mint általában mindenben igaz az, hogy minden gyermek individuális.  Egy kisgyereknek mindig annak aktuális igényei és az ő legjobb érdeke az elsődleges szempont.  Persze hozzáteszem, a gyerekeknek általában apja és családja is van és nem mindent terhet kell minden területen minden áron elbírni.

Ezt látom a projektünkben a Minority Kidsben is kisgyermekes anyukák körében, hogy bár sikert és erőt adó az önrealizáció a blogos felületen, de ha beteg a gyermek akkor szoktuk mondani, hogy most nincs írás, csak sírás.”

Saját tapasztalaton keresztül belátom azt is, hogy bizony vannak kisgyerekkel egyszerűen összeegyeztethetetlen munkák, mint mondjuk a nemzetközi projektek rengeteg utazással egybekötve vagy a nagyobb pályázatok kemény világa, ami ugye inkább másfél embert igényel mint egy kétórás gyermek-alvóidőt. Ilyenkor alkalmasabb tudatosan és racionálisan keresni, ami otthonról végezhető, flexibilis, gyerekekkel egyeztethető, úgynevezett gyerekbarát. Ilyen nekem most a kutatás vagy olyan projekt vezetése, ami szívügyem és nem utolsó sorban a szakmai tanácsadás.

Az utóbbi években elmondhatom, hogy teljesen megváltozott az értékrendem a siker, karrier és munka szót illetően.  Mivel általában tudatosan szoktam tervezni, a „projektes létnek” köszönhetően, a kisgyermekes anyaság során arra kell rádöbbennem, hogy már az is sikerélmény, ha a rögtönzések mellett a nap végén összejön legalább a tervezett dolgok fele. Fontos szempont, hogy mindig legyen készen az a feladat, ami éppen prioritás.

Az ember tervez a gyermek végez – szoktam mondogatni, mivel ez egy igazán megnyugtató mottó a túlélésre és a kisgyerekes anyukákra ez hatványozottan is igaz.  Az összeegyeztetés viszont általában nemcsak egy ember döntése, minden sikeres anya mögött áll egy támogató család. Mindent összegezve tehát reális célok, kitartás, rendszeresség és nagy adag türelem kell mindehhez, de lehetséges megoldani,ha van akarat és motiváció.

______________

Amerikai kutatások (Center for American Progress, 2019) kimutatták, hogy a teljes munkaidőben dolgozó szülők konfliktusai és elégedetlensége nők esetben 91, férfiak esetében 95 százalékban voltak jelen. A Kenexa Kutatási Intézet (KRI, 2017) szerint a nők pozitívabban viszonyultak a munka-család összeegyeztetéséhez, mégis elmondható hogy individuális. A Pew Kutató Intézet  ( PRC, 2018) szerint pedig a nők hajlamosabbak otthonról végezhető munkát keresni, mivel így szabadabban tervezhetnek. Szlovákiában az anyasági szabadságon levő nők kevesebb mint 15 százaléka használja ki a a munkaviszonyt, ez az EÚ tagállamaiban 22 százalák fölött van (SZK SH). Az apák mintegy 1,6 százaléka használta ki magát az apasági szabadságot Szlovákiában tavalyi évben, ami a nyugati 5 százalékhoz képest viszonylag kevés. A bevett rendszer nálunk is arra biztat, hogy ez 3 évig így legyen, viszont senki nem beszél a legnagyobb akadályokról, ami nem is az időbeosztás, inkább az ENSZ által definiált úgyn. fizetetlen házimunka vagy a társadalmi sztereotípiák és hagyományos családmodell, egyéb elvárási normák.

Európa-szerte egy szabad munkaerőpiac adatott meg nekünk nőknek, ezáltal társadalmilag meghatározó és egyben automatikus is lett számunkra, hogy egy nő, egy anya minden területen jól teljesítsen. Valamilyen szinten igaz, hogy ezt az utat magunknak vívtuk ki, a siker tere adott, ugyanakkor magunk dönthetünk róla, hogy életünk mely szakaszán éppen mit helyezünk előtérbe. 

Amíg ez a döntés az összeegyeztetésről a család szintjén megbeszélhető, kivitelezhető és nem fordítja fel az eddig „működő rendszereket“ – a családot, a munkát és az Ént, addig kell és lehet is haladni az utunkon. Mindenkinek természetesen a maga tempójában, abban amiben az anyaszerepből egy kicsit kibújik és alkot, nem feltétlenül a munka hagyományos formájában.

Az írás megjelent a Vasárnap hetilap július 3.-i számában a Lélek rovat Siker c. kiadásában

The following two tabs change content below.
Bott Livia
A Minority Kids projekt menedzsere és megálmodója. Közgazdász, régiófejlesztést és európai tanulmányokat tanult a pozsonyi Comenius Egyetem Management Karán. A Gyermekek órájában (Hodina deťom) és a Gyermekekért koalíció szervezetekben került közel a gyermekeket érintő össztársadalmi kérdésekhez, mint project manager. Két gyermek boldog édesanyja, mindemellett a FutuReg Polgári Társulás elnöke és európai projekt tanácsadó. Hobbija az olvasás és szervezés. Ha tud, segít a jó ügy érdekében, mert szereti, ha a fejlődés irányába változnak körülötte a dolgok.