skip to Main Content
info@minoritykids.sk
Dadusnak Lenni A Legjobb Dolog A Világon!

Dadusnak lenni a legjobb dolog a világon!

Sorozat: Jucus, a dadus és az ő világa

Kicsi korom óta gyerekekkel vagyok körülvéve. Hol a szomszédok kisbabáihoz jártam át egy kicsit segíteni az anyukáknak, hol az unokatesók csöppségeire vigyáztam vagy játszotta velük. Középiskola után is külföldre mentem bébiszitterkedni, utána itthon nagyon kicsi gyerekeknek tanítottam angolt, barátnőknek segítettem a picikkel, míg végül oda jutottam, hogy saját bébiszitterközvetítő céget alapítottam.

Imádom minden percét annak, amit csinálok. Pár szabadnap után már alig várom, hogy újra láthassam őket – a gyerekeimet. Ők csodabogarak ebben a csodás világban, csak a felnőttek rontják el őket. Na de addig sokkal többet tanulhatunk mi tőlük, mint ők tőlünk, felnőttektől. Hihetetlenül szenvedélyesek, őszinték, rugalmasak, könnyedek, elmélyültek, kíváncsiak, hálásak, boldogok tudnak lenni. Olyan szinten képesek létezni a jelenjükben és átadni magukat a pillanatnak, amit én ámulva nézek, és felnőtt fejjel tanulom meg újra, csakhogy teljes életet éljek.

Minden egyes nap más, mindig mást tanulok meg azáltal, hogy nézem vagy hallgatom őket. A legfantasztikusabb, amikor teljesen spontán közlik a véleményüket, gondolataikat velem. Olykor nagyon viccesek, mégis igazán kedves és okos dolgokat tudnak velem megosztani.

Judit együtt alkot a gyerekekkel.

Például ezt mondják:
– Amikor a Kristóf fölé hajolok, akkor kezdek szerelmes lenni.
– Ó, ez a szendvics ínycsiklandó.
– Képzeld, karácsonyra kaptam sárkányos játékot, és arra gondoltam, hogy bárcsak a Jucus is itt lenne és meg tudnám mutatni neki.
– Ha több gyerekhez járnál, több pénzed lenne.
– Beszélj vele, hogy higgyen benned, hogy nem szabad ezt csinálni. (A hintáról leesett egy kisfiú.)
– Én: Gyere Rozi, kérek egy ölelést, vagy most nemigen érsz rá? (Épp rajzolt valamit.)
– Kislány: Hát nem nagyon, de nem tudom azt mondani, hogy nem, mert mindig annyira kedves vagy velem.
– Szülinapon egy kisfiú: Hú de jó, hogy most itt vagy. Mindenki csak neked örül.
– A színházba ilyen előadók vannak, mint az elefántok meg a bohócok. És tudod, honnét tudok ennyit? Mert a Pista színésznő.
– Megcsinosítlak és befonom a hajad, de így is nagyon szép vagy. Majd ha
megmutatod a társaidnak, el fognak ámulni.
– Egy kislánynak viszket a háta, kéri, hogy vakarjam meg. Azt mondja: Hát ez totálisan király!

Azt hiszem ez a pár mondat igazán elgondolkodtató, ugyanakkor nagy mosolyt tud az ember arcára csalni, hiszen ők igazán, megjátszás nélkül mondják ki hangosan ezeket a dolgokat.

Aki szeretné igénybe venni Judit gyermekfelügyeleti szolgáltatását, a kapcsolatot vele ezen az oldalon felveheti.

Back To Top