Warning: A non-numeric value encountered in /nfsmnt/hosting2_1/d/9/d9fc26de-32ab-41ff-a8f2-202ea3d1c327/minoritykids.sk/web/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5763

Fiús anyának lenni számomra nagy kaland. Ismét felfedező útra indulok önmagam megismerésére. Megtanulom, hogy tudok még sokkal gyorsabban is futni a fiam után, mint ahogy eddig hittem. Rádöbbentem, hogy az utcán, mezőn vagy parkban szedett botok igenis nagyon fontosak. Főleg hogyha egy betűre vagy egy számra hasonlít a formájuk. Mindig kell fokozni a képzelőerőmet és a fantáziámat, hogy kitaláljak valami új és érdekes történetet amiautókról, repülőkről vagy munkagépekről szól. Óóó, de neadj’ isten valami rossz történik az autóval (belecsempészek, hogy tanulságos legyen a sztori), mert akkor aztán gyorsan vissza kell fordítani a sírásra görbült szájacska állását, mert a kisautónak kitörött a kereke. Vagy valami hasonló…


Nem tudtam, hogy fiús anyukaként kiéleződik a hallásom minden olyan jármű hangjára, mely szirénázik. Mert bármilyen messze száguld a mentőautó, vagy a tűzoltók, mi meghalljuk és csodálva ámulva mozdulatlanul nézzük végig. Még én is. Megszokás.
A pocsolyák nagysága valójában nem számít. Hiszen egy kis pocsolya is okozhat óriási örömöt és összepiszkolást. De a piszok a fiús anyukák barátja már. Hiszen tudom melyik mosópor szedi ki a füvet vagy a csokis fagyit a ruhából. Fiús anyukaként TILOS jármű nélkül elindulni valahová. Kismotor (különböző méretekben), roller, futóbicaj, esetleg talicska, fűnyíró… Csak pár kedvence a fiamnak, melyekkel útnak indulunk, de a végén úgyis anya cipeli haza. Jobb esetben csak a játékot. Néha a gyereket is a nyakamban (közben befogja a szemem, mert az tök vicces neki).
A játszóterek és játszóházak minden bugyrát bejárom a fiammal. Mert anyának is felkell mászni a kötélpályán, anya is lecsúszik a csúszdán, sőt anya még az alagúton is átkúszik elsőnek. Felderítve így a terepet. Sok sportot űz egy fiús anya. Ott pl. a foci vagy a kosárlabda.
Megtanulom mire használjuk pontosan az anyacsavart. Mi a fogó a kalapács. Vagy a csavarhúzók közti különbség is fontos. De szeretünk együtt hús klopfolni vagy virágokat locsolni is.


És a bogarak. Fogalmam sem volt róla, hogy ennyi féle-fajta bogár van. Esküszöm veszek és képes lexikont…Viszont nagy feladat ez! Míg mi anyák a lányos gyerekkorunk emlékeiben elmerülve eszünkbe jutnak mennyire voltak ”furcsák” a fiús osztálytársaink játékaik. Most fiús anyaként az emlékeinkbe merülve új ötleteket nyerünk. Nagy feladat ez! Igazi férfit nevelni. Aki gyengéd lesz a nőkkel és erős kézzel és akarattal áll majd helyt az életben. Megtanítani, hogy a virágok szépsége a nőket fejezi ki, ezért a legszebb ajándék bármikor a virág. Ezzel kifejezve a szeretetet, mely nem gyengeség.

Fiús anyaként életemben először a kisfiamtól egy fekete majdnem szív alakú követ kaptam. Futott felém boldogan, mindössze másfél évesen és a kezembe nyomta. A kő a nappalink polcának legszebb dísze most.

The following two tabs change content below.
Vanek Mária

Vanek Mária

Egyetemi diplomáját a Nyitrai Konstantin Filozófia Egyetem szerezte, kétnyelvű ügyvitelszervezés szakon. Feleség, anya, nő. A futás szerelmese lett. Hobbija a gasztronómia és az írás. Főleg az utóbbi, és legjobb, ha Duna partján teheti. Számára az a legnagyobb pihenés. Gyermeke a fő motivátora az életében.
Vanek Mária

Latest posts by Vanek Mária (see all)