Warning: A non-numeric value encountered in /nfsmnt/hosting2_1/d/9/d9fc26de-32ab-41ff-a8f2-202ea3d1c327/minoritykids.sk/web/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5763

Igazán kedves, gördülékeny történetű mese a főhős medvefiúról, Brumiarcról és az ő medvelány barátjáról, Csendesről. Olyan fontos érzelmeket szólaltat meg és fejez ki, amelyek minden kisebb és nagyobb gyermekben megfogalmazódnak.

Bár Brumiarcnak ez már a második, könyvbe foglalt kalandja, az az olvasó is zavartalanul élvezni fogja, aki az első részt nem olvasta. A történet elején a téli álomra vágyó, biztonságot kereső medvecsapat a vadászoktól tartva együtt vándorol éjszaka az erdőben. A lakhely elkészítésének végeztével Csendes elcsábítja barátját az erdő széléhez, ahonnan látszik egy hatalmas sátor a város peremén, tele állatokkal. A két bocs tovább indul a sötétben a cirkusz felé, vonzza őket a kíváncsiság. A cirkuszi kismedve, Barna társaságában közvetlen közelről fedezik fel a cirkuszi világot.

A gyönyörű rajzokkal, melyek Fodor Miklas Veronika munkái, illusztrált
mesekönyv könnyed megfogalmazással állítja szembe a medvebocsok
szemléletén keresztül a biztonságot jelentő otthon megszokott történéseit
a cirkuszi életmód sikereivel és veszélyeivel.

A történetben az első részből ismert fiú, Kicsi is feltűnik, erősítve az állat-ember barátság vonalat:

„Amikor összekerülsz egy emberrel, és mindkettőtöknek
szüksége van a másikra, akkor megtaláljátok a közös hangot.“


Majd egy igazán kalandos show viszi tovább a cselekményt a cirkuszi előadás leírásával.
Az izgalmak után a két jóbarát medvebocs végül hazaindul, az erdő felé veszi az irányt, hiszen „az otthon azt jelenti, ahol megszületünk, ahol nevelkedünk, ahol szeretnek bennünket“.

Ez az aranyos mese igazán szívhez szóló, könnyű és szórakoztató olvasmány, amely egyaránt szólít meg kicsiket és nagyokat.

A szerző Jakubecz Erzsébet.

The following two tabs change content below.
minoritykids

minoritykids

A Minority Kids önkéntesei aktív szülők, anyukák, ügyes nők vagy segítőkész szakképzett szakemberek – online közegben: ***Bartalos Tóth Iveta***Kantner Éva ***Štefkovič Patasi Ági ***Gálffy Hodosy Marianna ***Jakubecz Erzsébet ***Veress Anita ***Érsek Szilvia *** Mészáros Edina ***Sallay Erika-***Reiter Nyitrai Nóra *** Mészáros Krisztina- ***Bíró Huszár Ágnes
minoritykids

Latest posts by minoritykids (see all)