Warning: A non-numeric value encountered in /nfsmnt/hosting2_1/d/9/d9fc26de-32ab-41ff-a8f2-202ea3d1c327/minoritykids.sk/web/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5763

Csapatunk

Felelős főszerkesztő: PhDr. Bott Domonkos Lívia, PhD. mail: bottlivi at gmail.com, Minority Kids FB

Felelős kiadó: FutuReg Polgári Társulás – OZ FutuReg,  Fő utca  30, 931 01 Somorja, (Hlavná 30, 931 01 Šamorín) 

Kapcsolat: oz@futureg.sk, www.futureg.sk

Weboldal szerkesztő: Veress Anita, anitka.varga87 at gmail.com

livi fotoBott Domonkos Lívia  – közgazdász, régiófejlesztési szakember és pályázati tanácsadó, jelenleg főállású anya. A FutuReg PT elnöke, közgazdász – kutató, civil aktivista. A Minority Kids projekt menedzsere, megálmodója. Marketinget és európai tanulmányokat tanult a pozsonyi Comenius Egyetem Management karán illetve a bécsi Wirtschaftsuniversitäten, messinai Közgazdaságtudományi Egyetemen és a budapesti Corvinus Egyetemen is részképzésben. Doktori munkáját régiófejlesztés és határmenti együttműködés témában írta. Esélyegyenlőségi kutatásban is részt vett az egyetemen, illetve más think- tank kutatócsoportokban. A Diákhálózat egykori alelnöke, azóta is aktív tagja a szlovák és felvidéki nonprofit szektornak. A gyermekek, család, munkapiac témájaval szakmai munkája során találkozott. Több nemzetközi és nonprofit szervezet munkatársa volt, mint a UNDP, Eurocord – Slovakia, Gyermekek órája, NDS (Gyermekekért koalíció). Két gyermek édesanyja, mindemellett a FutuReg régiófejlesztési polgári társulás elindítója. Hobbijai az olasz konyha, olvasás és szervezés. Szeret segíteni, tenni a jó ügy érdekében, szereti, ha változnak körülötte a dolgok.

Bolemant LillaBolemant Lilla – A Phoenix Polgári Társulás ügyvezető elnöke és alapító tagja, végzettségét tekintve magyar, orosz és német szakos tanár, az irodalomtudományok doktora. Pályafutása során középiskolai tanárként, könyvkiadói szerkesztőként, újságszerkesztőként, fordítóként, minisztériumi vezetőként, egészségügyi intézmény igazgatójaként is dolgozott. Közben azonban a civil szektorban is aktívan tevékenykedett 2005-től, a Phoenix PT megalakulásától kezdve. Sokrétű tapasztalatait a szlovákiai magyar nők és gyermekek jogaival és esélyegyenlőségével kapcsolatos témákban, különféle szakterületeken kamatoztatja.A Szlovákiai Magyarok Kerekasztala mellett működő Női és Gyermek-esélyegyenlőségi Bizottság vezetője.Kiemelten fontosnak tartja, hogy a jövendő pedagógusokkal megismertesse a gender studies és a feminista szemlélet alapjait.A Comenius Egyetem Bölcsészettudományi Karán néhány évig Nőírók a magyar irodalomban címmel vezetett kurzust

Eva BolemantBolemant Eva – A Coach Centrum vezetője. A Komenský Egyetem Bölcsészkarán diplomázott Andragógia szakon. Évekig a kultúrában dolgoztott, tevékenykedett. Egyetemistaként aktív szervezője volt a József Attila Ifjúsági Klubnak, dolgozott a Diákhálózatban,  a Szlovák Köztársaság Kulturális Minisztériumában, ott a Kisebbségi Főosztályon, a Kalligram  Könyvkiadóban és a Szlovák Nemzeti Múzeum – A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumában.  2010 nyarán az önállóság mellett döntött. Életvezetési tanácsadóként, coachként saját vállalkozását vezeti Coach centrum név alatt, 2014 tavaszától coach képzést vezet a Coach Training Academy Kft. égisze alatt. Ugyanolyan lelkesedéssel egy civil szervezet, a Pozsonyi Kifli Polgári Társulás alapítótagjaként és 2013 augusztusától elnökeként a szerethető várost, Pozsonyt mutatja be, népszerűsíti az érdeklődőknek. 2016. januárjától a Vasárnap családi magazin Lélek – A belső valóság című mellékletét szerkeszti.

Vica Peniašková – pszichológus. A brünni Masaryk Egyetem Bölcsészettudományi Karán végzett 2014-ben pszichológia szakon, elvégezve mellette egy két éves művészetterápiás képzést. Közben két szemesztert töltött részképzésen az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógia és Pszichológia Karán, és szakmai gyakorlaton vett részt a XII. kerületi Nevelési Tanácsadóban, Budapesten. Jelenleg iskolapszichológusként dolgozik. A teljes képhez azonban hozzá tartozik az is, hogy szeret utazni, harmatot taposni, naplementét nézni, alkotni (gyöngyből, fonálból, ceruzarajzból), beszélgetni, egykerekűzni tanulni, olvasni, színházba és kávézókba járni. Szereti azt csinálni, amihez éppen kedve van. A projekt elején 2016-ban írt weboldalunkra.

Agnes_HorvathovaAgnes Horváthová – ujságíró, a Romano Kher Polgári Társulás elnöke. Szakmáját tekintve újságírást tanult a Pozsonyban. A roma témával és gyerekekkel 1991 óta foglalkozik, először mint  roma újságok szerkesztője Szlovákiában és Csehországban. 1995- től a Polgári aktivitások támogatásáért alapítvány projekt menedzsere ( Nadácia pre podporu  občianskych aktivít) A szlovákiai Helsinki tanács ügyvivője, majd a Világbank projektjeinek adminisztrátora A  Szlovák Kormányhivatal valamint a  Munka- és Szociális, és Családügyi minisztérium mellett, melyek a roma integrációval foglalkoztak. A kormányhivatal  kisebbségi biztosának PR menedzsereként is dolgozott.

Vladimir HorvathVladimír Horváth – jogász, Romano Kher tagja, szakmai együttműködő partner.  A Nagyszombati Egyetem Jogi Karán végzett. Dolgozott a pozsonyi Hillbridges ügyvédi irodában is. 2009 -ben Svédországban részképzésen vett részt,  Umeå Universiteten. 2012 –  2013 közt az Európai Komisszió gyakornoka volt az Igazságügyí részlegen- DG Justice, Non-discrimination and Roma co-ordination policies részlegen. 2013-tól részt vett  a Szlovák Köztársaság Nemzeti Emberjogi Stratégiájának kidolgozásában, ahol szakmai komisszió tagjaként leginkább a nemzetközi emberi jogokra szakosodott.

Szakértők – külső munkatársak – önkéntesek:

kantner evaKantner Éva- gyermekpszichológus, meseterápiás szakemberA Nyitrai Konstantín Filozófus Egyetemen pszichológiát és magyar nyelvet valamint irodalmat tanult. Szakmai gyakorlata során belekóstolt az oktatás folyamatába is, viszont szívéhez legközelebb  gyermek lelki életének, érzelmi világának kutatása áll. Győrben, a Kincskereső meseterápiás módszer elsajátítása után döntött úgy, hogy Csallóközben elindítja az első Mesecsoportot, melynek főcélkitűzése a gyermekek érzelmi világának fejlesztése, az empátia, együttműködés képességének fejlesztése. A Kincskereső meseterápiás módszer első szintjének elsajátítása után ma már a második szint féltávjánál tart. Ezzel párhuzamosan a Szent Erzsébet Egészségügyi és Szociális munka főiskola harmadéves hallgatója szociális munka szakon. Jelenleg iskolapszichológusként dolgozik. Sokéves tapasztalattal rendelkezik e téren, mivel dolgozott már alap, illetve középiskolás tanulókkal, fiatal felnőttekkel.

2016-09-29-14-07-39Veress Anitafordító és weboldal manager, diplomás szülésznő a szakmai életben. Egyetemi tanulmányait a pozsonyi Szlovák Egészségügyi Egyetem szülészeti és nőgyógyászati karán végezte, mint szülésznő, baccalaureatusi címet szerezve. Dolgozott a dunaszerdahelyi és galántai kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályán szülésznőként. Dolgozott a pozsonyi ProCare rendelőintézet szülészeti és nőgyógyászati rendelőjében is. 2015 októbertől magánvállalkozóként vezeti a Gravid infó névre hallgató terhességi és szoptatási szaktanácsadást, mellette bedolgozik férje projektjeibe is. Hobbijai az olvasás, sütés, kreatívkodás, blogírás.

marianna-galffy

Gálffy Hodosy Marianna – blogger, cikkíró, szakmáját tekintve rezidens orvos rehabilitáció szakon a dunaszerdahelyi kórházban, jelenleg GYES-en lévő kétgyermekes anyuka. Szűkre mért szabadidejében több zenekar énekesnője, a kötődő nevelés és az alternatív oktatás pártolója.

 

kittiMészáros Krisztina –  coach,  blogger, rádió műsor szerkesztő, a Mert nőnek lenni jó konferencia főszervezője.  tanári diplomáját Nyitrán szerezte, hat éve a pozsonyi Pátria rádió műsorvezetője. A riporteri munka mellett sajátította el a coaching alapjait, amelynek hála már másfél éve aktív életvezetési tanácsadó. Tapasztalatát a Szent Erzsébet Főiskola óraadó tanáraként is kamatoztatja, hiszen konfliktuskezelési módszereket és önismeretet is tanít. Vallja, hogy a gyermeknevelés is állandó tanulási folyamat. Coachként látja, hogy az emberek konfliktus kezelési stratégiái sorra csődöt mondanak, ezért fontosnak tartja az önismeret szintjén ezek fejlesztését is. Lételeme az állandó képzés, folyamatos tanulás, fejlődés. Blogján igyekszik a lehető legőszintébben írni a nőket és anyákat érintő könnyű és nehéz témákról is!

_dsc1461Érsek Szilvia – pszichológus, játékterápiás szakember a Na káve so psychologičkou (Kávéra a pszichológussal projekt) megalkotója.Pszichológiai tanulmányiat 2010-ben fejezte be Nagyszombatban. Tapasztalatait Tanácsadóközpontokban Érsekújvárott és Pozsonyban, valamint a Plamienok non-profit szervezet önkénteseként szerezte. Egy nagy álma teljesült egy egyéves játékterápiás képzés elvégzésével; a mai napig együttműködik egy játékterápiára szakosodó intézettel Pozsonyban. Jelenleg a Na káve so psychologičkou (Kávéra a pszichológussal) projektet vezeti, amelynek célja közelebb hozni az emberekhez a pszichológiát, hozzájárulni a mítuszok és tévhitek eltávolításához, különös figyelmet fordítva a problémák megelőzésére. A pszichológián kívül internetes üzletek hálózatát építi együttműködve a világ egyik vezető anti-aging társaságával. Kis korától arról álmodott, hogy segíteni fog az embereknek, és most minden segédeszköze megvan hozzá.

edinaMészáros EdinaWOWMOM ír, blogger, nyelvtanárnő, hurcianya, egy beteg anyákat támogató csoport alapítását a HarciKlubot kezdeményezte. A gimnázium befejezését követően egy évet Münchenben élt és dolgozott, amely idő alatt a Goethe Institutban tökéletesítette német nyelvtudását. Hazatérését követően a pozsonyi Comenius Egyetem Pedagógiai karán tanult szlovák nyelv és irodalom valamint német nyelv és irodalom szakon. Már az egyetem alatt egy multinacionális cégnél alkalmazták, tanulmányai elvégzése után egy magyarországi projekt menedzsereként dolgozott. Jelenleg másfél éves kisfia mellett tölti anyasági szabadságát valamint egy dunaszerdahelyi nyelviskola német lektoraként tanít kicsiket és nagyokat egyaránt. Fia születése után egy gyógyíthatatlan betegséggel diagnosztizálták, amellyel aktívan harcol. Azóta a paleolit étkezés, a rendszeres sport és az egészséges életmód elhivatottja.

bobeJakubecz Erzsébet- nyelvi fordítónk a projektben. Hungarologiát tanult Pozsonyban. Dolgozott az élet minden területén: parfüm eladótól kezdve recepcióson keresztül, bőrgyógyaszati asszisztensig, de volt  mobilszolgáltató értékesitő is, ruhabolti eladó egyaránt majd jött a legnemesebb vállalkozás : az anyaság 24 orás szolgálata közben sikerrel fordít ezt-azt. Hobbijai a keresztrejtvények, az éneklés és a vendéglátás (sütés-főzés).

 

nomakupnoretusSallay Erika- a WOWMOM rovat írója “A lány a szomszédból, az arc, melyetszinte mindig mosoly keretez. Notorikus késő, de mióta van két fia, előszeretettel fogja rájuk. Könyvmoly- minden mennyiségben. Technikai antitalentum. Született szőke, elsősorban viselkedésben. Turisztika menedzsmentet végzett Nyitrán. Alkalmi nyelvoktató. Anyasági előtt, egy másik életben, egy fővárosi multicégnél dolgozott. Azóta a blúzokat laza felsőkre és mackónacira cserélte. Kedvence a sushi és a jó borok. “

Eli fotoEli Eleonóra Mišovich vállalkozó, coach, Boldogságóra oktató
A pénzügyi szférában dolgozott 2013-ig. A pozitív gondolkodásmód és a pszichológia azonban már régóta vonzották, és hobbi szinten foglalkozott velük.Több terápiát is abszolvált, mint az Út és fejlett eszközök, A bőség manifesztációja, Gyógyulás tudatos kommunikációval, illetve az Út gyermekekszámára. Nem csak a lelki egyensúly világa ragadta magával, de az emberi értelem csodája is. Épp ezért használja a dianetika és az NLP (neurolingvisztikus programozás) technikái mellett a Boldogságóra – gyermekfejlesztő metódust is, melynek szintén nemzetközi okleveles trénere. Szabadidejében két lányával foglalkozik, és folytatja az önképzést. A jövőben szeretne még több embernek segíteni az elsajátított metódusok és a couching által.

petraPollák Kirchner Petra – önkéntes, meditátor, 2 gyermekes anyuka Somorjáról. 

Mindig is szivügyének érezte más emberek problémáit,mind anyagi,mind érzelmi téren. Néha mások szerint már túlságosan is együttérző ,de nem tud elmenni úgy emberi sorsok mellett,hogy ne segítsek,ha arra van szükség.Most önkéntesen segíti Veress Anita szülésznő munkáját,hogy minél több kismamához és anyukához eljusson a híre a terhesség alatti és utáni tanácsadásáról.A meditációról ír blogunkra, a somorjai meditációs centrum oktatója.

dsc_4419
Hlavácsek Réka– konduktor, fejlesztő pedagógus

Az Artis centrum egyik alapító tagja, a budapesti Pető Intézetben végezte tanulmányait konduktorként, fejlesztő pedagógusként. A nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem szakán végzett pszichológia szakon és magyar nyelv és irodalom tanárként. Szakmai gyakorlaton vett részt: a kisbéri Batthyány Kázmér Kórház Kisbér Mozgásszervi Osztályán, az esztergomi Vaszary Kolos Kórház Mozgásszervi Osztályán, a biatorbágyi Gekko Képességfejlesztő Központban, Gárdony-Agárdon működő komplex korai fejlesztő központban.

Bíró Huszár Ágnes – pedagógus, a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet Népzenei Adattárának munkatársa, műkedvelő cikkíró, a projekten belül korrektorként nézi át az weboldalra felkerült írásokat.

marcsi hegedusHegedűs Marcsi–  blogger,anya. Magyar nyelv a hivatalos kommunikációban tanulmányi szakon tanult a Nyitrai Konstantin Filozófiai Egyetemen folyik. Egy mosolygós boldog baba anyukája. Realista. Imádja a jó kávét és a Dunát minden mennyiségben. A partját, a vizét, a halait, a dunai hajózást, a víz illatát. Írni a Duna partján a legnagyobb relax számára. Szerinte a gyerek nem akadály semmiben, épp az ellentétje,  a gyerek a fő motivátor. Imádja az életét és mindazt amije van.

 

1-ivikeBartalos Tóth IvetaKözgazdász,pénz-“ügyes”, a Superwomanatwork blog írója, a Mert nőnek lenni jó rendezvényeinek társszervezője.Vállalatvezetést tanult a pozsonyi Közgazdaságtudományi Egyetemen. Tanulmányai mellett már a bankszektorban dolgozott, ezen belül az elmúlt 12 évben közép és nagyvállalatok pénzügyeivel foglalkozik mint kapcsolattartó manager. Két gyermek édesanyja. Öt évvel ezelőtt kezdte el írni a Supewomanatwork nevű blogot, melyet olyan nőknek szánt, aki igyekeznek az élet több területén is helyt állni, –  család, munka, kötelezettségek  mellett emberként, nőként, barátként is teljes életet élni. Nyíltan megosztja a rákkal megvívott harcával kapcsolatos tapasztalatait is.  Az említett témákon kívül szívesen ad tanácsot vállalkozásokkal kapcsolatos pénzügyek, vagy pénzügyi tervezés területén is.

Stefkovic Patasi AgiŠtefkovič Patasi Ági –  blogger, hurcianya. A pozsonyi Comenius Egyetemen, valamint a nagyszombati Ciril és Metód Egyetemen tanult pszichológiát. Az egyetem elvégzése után a Gyermekvédelmi Osztály mellett működő Pszichológiai Tanácsadóban helyezkedett el pszichológusként. Munkájával segítette és támogatta a gyermekvédelmi és gyámügyi osztályhoz kerülő családokat. Jelenleg anyasági szabadságát tölti kisfiai mellett. Néhány lelkes anyukával karöltve megalapították a Dunaszerdahelyi Hurciklubot, havi rendszerességgel találkozókat szerveznek, ahol a hordozáson kívül olyan témákkal is foglalkoznak, mint például a zöldháztartás, egészséges hozzátáplálás, illetve a mosható pelenka használata. A kötődő nevelés lelkes híve, mely magába foglalja az igény szerinti szoptatás, az együttalvást valamint a hordozást. Saját rovatja van egy helyi lapban, melyben az anyaság keserédes pillanatairól mesél nagy adag iróniával.

Tóth Erika – Családanya, tanító és állandó tanuló, új utakat kereső ember, szeret írni, ha ideje engedi Szereti a kihívásokat, a sokféle, változatos megoldásokat.Igyekszik a sablonos dolgokat kerülni.Mióta eszét tudja, tanító néninek készült. Az Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskolát Győrben végzett, majd Nyitrán honosítattott. Az új dolgokra mindig nyitott volt, a Dalton-tervet már 2005-ben alkalmazta, a Difer-mérést 2006- tól. Az első PISA-mérés óta figyelemmel követem a finn oktatási rendszert, amit manapság annyit emlegetnek. Nyitrán doktorált 2018-ban, témája a szövegértés fejlesztése óvodáskorban és az alapiskola alsó tagozatán. Ebből a kutatómunkájaból és a két évtizedes pedagógiai munkájából nőtt ki a Nyitnikék, ami egyfajta küldetés is.” Az oldalomon keresztül az iskolakezdés köré tévesen aggatott negatív beidegződéseket, gondolatokat próbálom elhessegetni a szülőktől és a gyerekektől is. Az iskolakezdésben nem a nehézségeket kell elsősorban meglátni, hanem a lehetőséget a tanulásra, az örömszerzésre. Erről szólnak a foglalkozások is, természetesen a részképességek és készségek fejlesztése mellett. Dolgoztam kisiskolában, óvodában, kipróbáltam magam nagy városi iskolában is.Jelenleg Tallóson tanítok elsősöket. Ez egy inkluzív alapiskola,  szociálisan hátrányos helyzetű tanulók is látogatják, s ezt a gyakorlatban szerettem volna kipróbálni, ahogy az óvodai munkát is. Mert véleményt csak arról tudok mondani, amit kipróbáltam.  A Minority Kids céljaival, küldetésével maximálisan azonosulni tudok, rendkívül fontosnak tartom a gyerekek érdekképviseletét.”

Molnár Péter – Andragógus, emberi erőforrás tanácsadó. Egyetemi tanulmányait Győrben és Révkomáromban folytatta, szakterülete a pályaválasztási- és munkavállalási tanácsadás, valamint a személyiségfejlesztés. Jelenleg a Dunaszerdahelyi Munka-, Szociális és Családügyi Hivatalban dolgozik szaktanácsadóként. Hivatásának tekinti az emberek segítését, életére és munkásságára nagy hatással van a pozitív pszichológia eszmerendszere.

 

 

Feledi Tímea – Tanulmányait a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetemen végezte, angol nyelv és irodalom, illetve pszichológia szakon.  Főiskolai évei alatt 1 évig Angliában élt, au-pariként dolgozott és nyelviskolában tanult.Később mindezt kamatoztatva folyamatosan dolgozott nyelviskolai és magántanárként, mindezek mellett tolmácskodás, fordítás töltötte ki az idejét. Ezek után kezdett el dolgozni Dunaszerdahelyi munkaügyi hivatalban, Európai Uniós pályázatokat írt, koordinátorként és partnerként is részt vett különböző külföldi és hazai konferenciákon.   Munkálatait az anyasági szabadság után szintén a Munkaügyi hivatalban, ezúttal tanácsadóként végzi. Nagyon fontos számára a folyamatos fejlődés, tanulás, önképzés. Közkedvelt témái a gyermeknevelés, anyasággal kapcsolatos cikkek, pozitív pszichológia, emberek segítése, meghallgatása. Mindig a jóra törekszik és keresi a jót mindenben és mindenkiben.

MINORITY KIDS  2015-2018

Bott Domonkos Lívia – a Minority Kids projekt menedzsere, megálmodója. pályázati tanácsadó, közgazdász, kutató.  Rovatok: anyaság, WOWMOM, Témák: társadalmi kérdések, családjog, esélyegyenlőség, anyaság, demográfia, gyermekek esélyegyenlősége

Bolemant Lilla – A Phoenix Polgári Társulás ügyvezető elnöke és alapító tagja, végzettségét tekintve magyar, orosz és német szakos tanár, az irodalomtudományok doktora.

Bolemant Eva coach. A coaching és online tanácsadás rovat

Vica Peniašková – pszichológus. 2015-2016 projekt blogger témái: Gyermeklélek, iskola.

Agnes Horváthováujságíró, a Romano Kher Polgári Társulás elnöke, alapítótagja. A szlovák weboldal szerkesztője és szlovák cikkeink korrektora. Rovatok: Minority Kids, Materstvo, Vzdelávanie, Jogi tanácsadás Témák: online tanácsadó

Vladimír Horváth – jogász, Romano Kher tagja, szakmai együttműködő partner.  A projekt alapító taga, jelenleg nem aktív a projektben. Rovatok: Minority Kids, Právne poradenstvo, Jogi tanácsadás Témák: online tanácsadó, gyermekjogok, Gyermekek kisebbségben,a roma gyermekek helyzete, gyermekek oktatása

Minority Kids projekt – alapító szervezetek:

FUTUREG Logo_final

A Futureg Polgári Társulás hivatása a szlovákiai magyar gyermekek érdekét védeni a Minority Kids projekten keresztül, hisz “Gyermekeink jelentik a régiónk jövőjét”. Szükségesnek tartja a fenntartható fejlődés és inkluzív növekedés népszerűsítését a gyermek legjobb érdekét biztosítva. Célja kiemelt hangsúlyt helyezni a gyermekek és a fiatalok jogainak érdekvédelmére, az oktatás-, tudomány- és regionális kultúra fejlesztésére, ami tovább segítheti az egészséges és boldog gyerekkor megteremtését. A társulás küldetése két fő pilliéren alapszik, fontosnak tartja fejleszteni a gyerekeket, mert ők jelentik a régió jövőjét, ugyanakkor fejleszteni magát a régiót is, mert itt adottak a feltételek a jövő generáció fejlődéséhez és életéhez.

phoenix_logo-01A Phoenix Polgári Társulás 2005-ös megalakulása óta foglalkozik a szlovákiai magyar nők esélyegyenlőségével, amiről a szervezet eddigi projektjei is tanúskodnak, mint például az évente megrendezésre kerülő Nőképek kisebbségben című szakmai és tudományos konferencia, a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Karán folyó oktatás (Gender studies alapjai tantárgy), előadások, beszélgetések diákklubokban, a Gombaszögi Nyári Táborban, irodalmi és közéleti szalonokban.

Romano Kher - LogoA Romano Kher szervezet olyan roma dokumentumok és adatok gyűjtését, feldolgozását és rendszerezését szorgalmazza, mely nemcsak a kisebbséget ,de társadalom többi tagját is informálja, erősíti a Roma szellemet és identitást, segíti a roma és szlovák, valamint magyar nemzetiségek problémamentes együttélését. Támogatja a roma gyermekek, nők oktatását és fejlődését, valamint figyelmet fordít a hátrányos helyzetű, szociálisan megkülönböztetett esetekre. Eddigi fontos projektjeik a Mekjekhvar és a Színes világ- Farebný svet.

Save

Save

Save

Save

 

Sa

Save

Save

Save

 

Save