Warning: A non-numeric value encountered in /nfsmnt/hosting2_1/d/9/d9fc26de-32ab-41ff-a8f2-202ea3d1c327/minoritykids.sk/web/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5763

Mi a Minority Kids?

A www.minoritykids.fonix.sk weboldal két alappilére a gyerekek és az anyák, akik információt, online társaságot, jó olvasnivalót keresnek. A magyar, roma és magyarul beszélő roma anyák és gyermekeik közös érdeklődési körük alapján kialakított közössége a multikulturális társadalom fontos részét képezheti.

FUTUREG Logo_final

Hosszú távú víziónk egy olyan online kávézó és online tanácsadó segélyközpont kialakítása, amelyen belül kölcsönösen segítenék egymást az anyák, és amely támogatná őket munkavállalásuk terén is.

M- Multikulti, Minority, Magyar Kids.

Ez a szlovákiai magyar kisebbségben élő gyermek-érdekvédelmi, anyákat támogató, családbarát portál a multikultirális gyermekek nevelése miatt jött létre Szlovákiában.

Fő küldetésünk a kisebbségben élő gyermekek érdekeinek védelme, az ENSZ Gyermekjogi Egyezménye alapján, miközben nagy hangsúlyt fektetünk a más kisebbségi szervezetekkel való együttműködésre, mint például a Minority Kids projekt roma partnerszervezettel, a Romano Kher Polgári Társulással, amely 2007 óta foglalkozik a roma kisebbség érdekképviseletével.

A Minority Kids projekt A Phoenix Polgári Társulás, a Minority Kids projekt alapító partnere régóta foglalkozik a szlovákiai magyar nők és gyermekek esélyegyenlőségével, amiről a szervezet eddigi projektjei is tanúskodnak.A Minority Kids a Romano Kher Polgári Társulással együtt jött létre, az OZ FutuReg által szakmailag is segítve.

 

Save

Save