Warning: A non-numeric value encountered in /nfsmnt/hosting2_1/d/9/d9fc26de-32ab-41ff-a8f2-202ea3d1c327/minoritykids.sk/web/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5763

Miért éppen a gyerekek?

Az emberiség köteles a gyermekekenek a lehető legjobbat adni

Gyermekjogi nyilatkozat, ENSZ

A fő célcsoportunk a szülők, elsősorban az anyák és gyermekeik, akik a Szlovákiában élő magyar és roma kisebbséghez tartoznak, internet-felhasználók. A célcsoport hozzávetőlegesen 50 000‒200 000 személyt jelent. Ennek a csoportnak az anyanyelvén készítjük elő online elérhető tájékoztató weboldalunkat arról, hogy hogyan érvényesítsék jogaikat és érdekeiket, hogyan igazodjanak el az élet „útvesztőjében”. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy mindez megvalósuljon!

  • Kisebbségi helyzetben élő gyerekek ‒ romák, magyarok, akiknek a jogai mind az állami intézmények, mind a civil szervezetek érdeklődésének perifériájára kerültek.
  • Kisebbségi helyzetben élő családok ‒ blogbejegyzéseink közérthető formában dolgoznak fel aktuális témákat, így a szakmai szempont mellett tájékoztatunk is.
  • Kisebbségi helyzetben élő anyák ‒ elsősorban a nőket, az anyákat szeretnénk megszólítani olyan információkkal, amelyek a mindennapi életben, elméleti és gyakorlati jogi, egészségügyi, munkapiaci helyzetükkel kapcsolatos problémáikra is választ adhatnak.