skip to Main Content
0917737076 info@minoritykids.sk

Felelős főszerkesztő: PhDr. Bott Domonkos Lívia, PhD. mail: bottlivi at gmail.com, Minority Kids FB

Felelős kiadó: FutuReg Polgári Társulás – OZ FutuReg,  Fő utca  30, 931 01 Somorja, (Hlavná 30, 931 01 Šamorín) 

Kapcsolat: oz@futureg.sk, www.futureg.sk

Weboldal szerkesztő: Veress Anita

livi foto

Bott Domonkos Lívia  – közgazdász, projekt manager, régiófejlesztési szakember és pályázati tanácsadó, jelenleg főállású anya. A FutuReg PT elnöke, mely 2016-tól  a Minority Kids projekt és weboldal hivatalos működtetője. A Diákhálózat egykori alelnöke, azóta is aktív tagja a nonprofit szektornak. Menedzsmentet tanult a pozsonyi Comenius Egyetem Management karán.Külföldi tanulmányait a bécsi Wirtschaftsuniversitäten, Olaszországban és a budapesti Corvinus Egyetemen végezte. Doktori munkáját a dél-szlovákiai régiófejlesztés és a határ menti együttműködés témájában írta, jelenleg pedig a csallóközi szuburbanizáció területét kutatja. Több nemzetközi és nonprofit szervezet munkatársa volt, mint az ENSZ Fejlesztési Programjának Környezetvédelmi Részlege, a Gyermekek órája, Szlovákia Gyermekeiért Alapítvány, és a Gyermekekért koalíció.  Gyermekjogi szakértő, környezetvédelmi civil aktivista, csallóközi lokálpatrióta és minimalista szülő. Hobbijai az olasz konyha, olvasás és a szervezés. Szereti, ha változnak körülötte a dolgok, életmottója: “Jót s jól!”

Bolemant Lilla

Bolemant Lilla – A Phoenix Polgári Társulás ügyvezető elnöke és alapító tagja, végzettségét tekintve magyar, orosz és német szakos tanár, az irodalomtudományok doktora. Pályafutása során középiskolai tanárként, könyvkiadói szerkesztőként, újságszerkesztőként, fordítóként, minisztériumi vezetőként, egészségügyi intézmény igazgatójaként is dolgozott. A Phoenix PT megalakulásától kezdve, 2005-től a civil szektorban is aktívan tevékenykedett. Sokrétű tapasztalatát a szlovákiai magyar nők és gyermekek jogaival és esélyegyenlőségével kapcsolatos témákban, különféle szakterületeken kamatoztatja. A Szlovákiai Magyarok Kerekasztala mellett működő Női- és Gyermek-esélyegyenlőségi Bizottság vezetője. Kiemelten fontosnak tartja, hogy a jövendő pedagógusokkal megismertesse a gender studies és a feminista szemlélet alapjait.A Comenius Egyetem Bölcsészettudományi Karán néhány évig Nőírók a magyar irodalomban címmel vezetett kurzust.

Eva Bolemant

Bolemant Eva – A Coach Centrum vezetője. A Komenský Egyetem Bölcsészettudományi Karán diplomázott andragógia szakon. Évekig a kultúrában dolgozott, tevékenykedett. Egyetemistaként aktív szervezője volt a József Attila Ifjúsági Klubnak, dolgozott a Diákhálózatban, a Szlovák Köztársaság Kulturális Minisztériumának Kisebbségi Főosztályán, a Kalligram  Könyvkiadóban és a Szlovák Nemzeti Múzeum – A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumában. 2010 nyarán az önállóság mellett döntött. Életvezetési tanácsadóként, coachként saját vállalkozását vezeti Coach centrum név alatt, 2014 tavaszától coach képzést vezet a Coach Training Academy Kft. égisze alatt. Ugyanolyan lelkesedéssel egy civil szervezet munkatársa, a Pozsonyi Kifli Polgári Társulás alapítótagja. 2013 augusztusától a tűrsulás elnökeként a szerethető várost, Pozsonyt mutatja be, népszerűsíti az érdeklődőknek. 2016 januárjától a Vasárnap családi magazin Lélek – A belső valóság című mellékletét szerkeszti.

Vica Peniašková – pszichológus. A brünni Masaryk Egyetem Bölcsészettudományi Karán végzett 2014-ben pszichológia szakon, elvégezve mellette egy két éves művészetterápiás képzést. Közben két szemesztert töltött részképzésen az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógia és Pszichológia Karán, és szakmai gyakorlaton vett részt a XII. kerületi Nevelési Tanácsadóban, Budapesten. Jelenleg iskolapszichológusként dolgozik. A teljes képhez azonban hozzá tartozik az is, hogy szeret utazni, harmatot taposni, naplementét nézni, alkotni (gyöngyből, fonálból, ceruzarajzból), beszélgetni, egykerekűzni tanulni, olvasni, színházba és kávéházakba járni. Szereti azt csinálni, amihez éppen kedve van. A projekt elején 2016-ban írt weboldalunkra.

Agnes_Horvathova

Agnes Horváthová – ujságíró, a Romano Kher Polgári Társulás elnöke. Szakmáját tekintve újságírást tanult Pozsonyban. A romák helyzetének témájával és roma gyerekekkel 1991 óta foglalkozik, először, mint roma újságok szerkesztője Szlovákiában és Csehországban. 1995 – től a Polgári aktivitások támogatásáért alapítvány projekt menedzsere ( Nadácia pre podporu občianskych aktivít). A szlovákiai Helsinki tanács ügyvivője, majd a Világbank projektjeinek adminisztrátora a Szlovák Kormányhivatal valamint a Munka- és Szociális, és Családügyi minisztérium munkatársa, melyek a roma integrációval foglalkoztak. A kormányhivatal kisebbségi biztosának PR menedzsereként is dolgozott.

Vladimir Horvath

Vladimír Horváth – jogász, Romano Kher tagja, szakmai együttműködő partner.  A Nagyszombati Egyetem Jogi Karán végzett. Dolgozott a pozsonyi Hillbridges ügyvédi irodában is. 2009 -ben Svédországban részképzésen vett részt az Umeå Universiteten. 2012 – 2013 közt az Európai Komisszió gyakornoka volt az Igazságügyi  – DG Justice, Non-discrimination and Roma co-ordination policies részlegen. 2013-tól részt vett a Szlovák Köztársaság Nemzeti Emberjogi Stratégiájának kidolgozásában, ahol a szakmai komisszió tagjaként leginkább a nemzetközi emberi jogokra szakosodott. Jelenleg Szlovákia romaügyi kormánybiztosának szakmai asszisztense.

Szakértők – külső munkatársak – önkéntesek:

kantner eva

Molnár Kantner Éva – gyermekpszichológus, meseterápiás szakemberA Nyitrai Konstantín Filozófus Egyetemen pszichológiát és magyar nyelvet valamint irodalmat tanult. Szakmai gyakorlata során belekóstolt az oktatás folyamatába is, viszont szívéhez legközelebb  gyermek lelki életének, érzelmi világának kutatása áll. Győrben, a Kincskereső meseterápiás módszer elsajátítása után döntött úgy, hogy Csallóközben elindítja az első Mesecsoportot, melynek főcélkitűzése a gyermekek érzelmi világának fejlesztése, az empátia, együttműködés képességének fejlesztése. A Kincskereső meseterápiás módszer mindkét szintjét elvégezte. Ezzel párhuzamosan a Szent Erzsébet Egészségügyi és Szociális munka főiskolán sikeresen befejezte tanulmányait szociális munka szakon.  Dolgozott iskolapszichológusként dolgozik. Sokéves tapasztalattal rendelkezik e téren, mivel dolgozott már alap, illetve középiskolás tanulókkal, fiatal felnőttekkel. Jelenleg anyasági szabadságát tölti kislányával.

2016-09-29-14-07-39

Veress Anitafordító és weboldal manager, diplomás szülésznő a szakmai életben. Egyetemi tanulmányait a pozsonyi Szlovák Egészségügyi Egyetem szülészeti és nőgyógyászati karán végezte, mint szülésznő, baccalaureatusi címet szerezve. Dolgozott a dunaszerdahelyi és galántai kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályán szülésznőként. Dolgozott a pozsonyi ProCare rendelőintézet szülészeti és nőgyógyászati rendelőjében is. 2015 októbertől magánvállalkozóként vezeti a Gravid infó névre hallgató terhességi és szoptatási szaktanácsadást, mellette bedolgozik férje projektjeibe is. Számára  egy gyermek legjobb érdeke egézsésége méhebelüli fejlődéssel, valamint a szülőszobán kezdődik.  Hobbijai az olvasás, sütés, blogírás.

Gálffy Hodosy Marianna – blogger, cikkíró, szakmáját tekintve rezidens orvos rehabilitáció szakon a dunaszerdahelyi kórházban,  kétgyermekes anyuka. Szűkre mért szabadidejében több zenekar énekesnője, a kötődő nevelés és az alternatív oktatás pártolója.

Mészáros Krisztina –  coach, mediátor,  blogger, rádióműsor szerkesztő, a Mert nőnek lenni jó szeminárium főszervezője. tanári diplomáját Nyitrán szerezte, hét éve a pozsonyi Pátria rádió műsorvezetője. A riporteri munka mellett sajátította el a coaching alapjait, amelynek hála aktív életvezetési tanácsadó valamint okleveles mediátor. Tapasztalatát a Szent Erzsébet Főiskola óraadó tanáraként is kamatoztatja, hiszen konfliktuskezelési módszereket és önismeretet is tanít. Vallja, hogy a gyermeknevelés is állandó tanulási folyamat. Coachként és mediátorként látja, hogy az emberek konfliktus kezelési stratégiái sorra csődöt mondanak, ezért fontosnak tartja ezek fejlesztését az önismeret szintjén is. Lételeme az állandó képzés, folyamatos tanulás, fejlődés. Blogján igyekszik a lehető legőszintébben írni a nőket és anyákat érintő könnyű és nehéz témákról is.

_dsc1461

Érsek Szilvia – pszichológus, játékterápiás szakember, a Kávéra a pszichológussal projekt és a Gyerekekről weboldal megalkotója. Pszichológiai tanulmányiat 2010-ben fejezte be Nagyszombatban. Tapasztalatait tanácsadóközpontokban Érsekújvárott és Pozsonyban, valamint a Plamienok non-profit szervezet önkénteseként szerezte. Egy nagy álma teljesült egy egyéves játékterápiás képzés elvégzésével; a mai napig együttműködik egy játékterápiára szakosodó intézettel Pozsonyban. Jelenleg a Na káve so psychologičkou (Kávéra a pszichológussal) projektet vezeti, amelynek célja közelebb hozni az emberekhez a gyermekpszichológiát, hozzájárulni a mítoszok és tévhitek lerombolásához, különös figyelmet fordítva a problémák megelőzésére. A pszichológián kívül internetes üzletek hálózatát építi együttműködve a világ egyik vezető anti-aging társaságával. Kis korától arról álmodott, hogy segíteni fog az embereknek, és most minden segédeszköze megvan hozzá.

edina

Mészáros Edinanyelvtanárnő, hurcianya, egy beteg anyákat támogató csoport alapítását a HarciKlubot kezdeményezte. A gimnázium befejezését követően egy évet Münchenben élt és dolgozott, amely idő alatt a Goethe Institutban tökéletesítette német nyelvtudását. Hazatérését követően a pozsonyi Comenius Egyetem Pedagógiai karán tanult szlovák nyelv és irodalom valamint német nyelv és irodalom szakon. Már az egyetem alatt egy multinacionális cégnél alkalmazták, tanulmányai elvégzése után egy magyarországi projekt menedzsereként dolgozott. Volt nyelviskolai német lektor és tanított már kicsiket és nagyokat egyaránt. Fia születése után egy gyógyíthatatlan betegséggel diagnosztizálták, amellyel aktívan harcol. Azóta a paleolit étkezés, a rendszeres sport és az egészséges életmód elhivatottja.

Jakubecz Erzsébet- nyelvi fordítónk a projektben, a gyermekkultúra rovat egyik szerzője. Hungarologiát tanult Pozsonyban. Dolgozott az élet minden területén: volt parfüm eladótól kezdve recepcióson keresztül, bőrgyógyászati asszisztens, de volt  mobilszolgáltató értékesitő,  ruhabolti eladó egyaránt, majd jött a legnemesebb vállalkozás:az anyaság 24 orás szolgálata, közben sikerrel fordít ezt-azt. Hobbija a keresztrejtvényfejtés,, az éneklés és a vendéglátás (sütés-főzés).

   Sallay Erika – a WOWMOM rovat írója A lány a szomszédból, az arc, melyet szinte mindig mosoly keretez. Notorikus késő, de mióta van két fia, előszeretettel fogja rájuk. Könyvmoly minden mennyiségben. Technikai antitalentum. Született szőke, elsősorban viselkedésben. Turisztika menedzsmentet végzett Nyitrán. Alkalmi nyelvoktató. Anyasági előtt, egy másik életben egy fővárosi multicégnél dolgozott. Azóta a blúzokat laza felsőkre és mackónacira cserélte. Kedvence a sushi és a jó borok. 

Eli foto

Eli Eleonóra Mišovich vállalkozó, coach, Boldogságóra oktató
A pénzügyi szférában dolgozott 2013-ig. A pozitív gondolkodásmód és a pszichológia azonban már régóta vonzották, és hobbi szinten foglalkozott velük.Több terápiát is abszolvált, mint az Út és fejlett eszközök, A bőség manifesztációja, Gyógyulás tudatos kommunikációval, illetve az Út gyermekekszámára. Nem csak a lelki egyensúly világa ragadta magával, de az emberi értelem csodája is. Épp ezért használja a dianetika és az NLP (neurolingvisztikus programozás) technikái mellett a Boldogságóra – gyermekfejlesztő metódust is, melynek szintén nemzetközi okleveles trénere. Szabadidejében két lányával foglalkozik, és folytatja az önképzést. A jövőben szeretne még több embernek segíteni az elsajátított metódusok és a coaching által.

petra

Pollák Kirchner Petra – önkéntes,gyermekmeditációs oktató, kétgyermekes anyuka Somorjáról. Mindig is szívügyének érezte más emberek problémáit, mind anyagi, mind érzelmi téren. Néha mások szerint már túlságosan is együttérző, de nem tud elmenni úgy emberi sorsok mellett, hogy ne segítsek, ha arra van szükség.A meditációról ír blogunkra, mivel a somorjai meditációs centrum oktatója.

dsc_4419
Hlavácsek Réka– konduktor, fejlesztő pedagógus.
Az Artis centrum egyik alapító tagja, a budapesti Pető Intézetben végezte tanulmányait konduktorként, fejlesztő pedagógusként. A nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem szakán végzett pszichológia szakon és magyar nyelv és irodalom tanárként. Szakmai gyakorlaton vett részt: a kisbéri Batthyány Kázmér Kórház Kisbér Mozgásszervi Osztályán, az esztergomi Vaszary Kolos Kórház Mozgásszervi Osztályán, a biatorbágyi Gekko Képességfejlesztő Központban, Gárdony-Agárdon működő komplex korai fejlesztő központban.
 
 
 
 

Bíró Huszár Ágnes – pedagógus, a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet Népzenei Adattárának munkatársa, műkedvelő cikkíró, a projekten belül korrektorként nézi át az weboldalra felkerült írásokat.


marcsi hegedusVanek Marcsi–  blogger,anya. Magyar nyelv a hivatalos kommunikációban tanulmányi szakon tanult a Nyitrai Konstantin Filozófiai Egyetemen. Egy mosolygós boldog baba anyukája. Realista. Imádja a jó kávét és a Dunát minden mennyiségben. A partját, a vizét, a halait, a dunai hajózást, a víz illatát. A legnagyobb pihenés számára írni a Duna partján. Szerinte a gyerek nem akadály semmiben, épp az ellenkezőjét gondolja erről, a gyerek a fő motivátor. Imádja az életét és mindazt, amije van.

1-ivike

Bartalos Tóth IvetaKözgazdász,pénz-“ügyes”, a Superwomanatwork blog írója, a Mert nőnek lenni jó rendezvényeinek társszervezője. Vállalatvezetést tanult a pozsonyi Közgazdaságtudományi Egyetemen. Tanulmányai mellett a bankszektorban dolgozott, ezen belül az elmúlt években közép- és nagyvállalatok pénzügyeivel foglalkozik, mint kapcsolattartó manager. Két gyermek édesanyja. Öt évvel ezelőtt kezdte el írni a Supewomanatwork nevű blogot, melyet olyan nőknek szánt, aki igyekeznek az élet több területén is helyt állni,  –  család, munka, kötelezettségek  mellett emberként, nőként, barátként is teljes életet élni. Nyíltan megosztja a rákkal megvívott harcával kapcsolatos tapasztalatait is.  Az említett témákon kívül szívesen ad tanácsot vállalkozásokkal kapcsolatos pénzügyek, vagy pénzügyi tervezés területén is.

Stefkovic Patasi Agi

Štefkovič Patasi Ági –  blogger, hurcianya. A pozsonyi Comenius Egyetemen, valamint a nagyszombati Ciril és Metód Egyetemen tanult pszichológiát. Az egyetem elvégzése után a Gyermekvédelmi Osztály mellett működő Pszichológiai Tanácsadóban helyezkedett el pszichológusként. Munkájával segítette és támogatta a gyermekvédelmi és gyámügyi osztályhoz kerülő családokat. Jelenleg anyasági szabadságát tölti kisfiai mellett, valamint szoptatási tanácsadóként aktívan segíti az anyákat, családokat. Néhány lelkes anyukával karöltve megalapították a Dunaszerdahelyi Hurciklubot, havi rendszerességgel találkozókat szerveznek, ahol a hordozáson kívül olyan témákkal is foglalkoznak, mint például a zöldháztartás, egészséges hozzátáplálás, illetve a mosható pelenka használata. A kötődő nevelés lelkes híve, mely magába foglalja az igény szerinti szoptatás, az együttalvást valamint a hordozást. Saját rovatja van egy helyi lapban, melyben az anyaság keserédes pillanatairól mesél nagy adag iróniával.

Tóth Erika – Családanya, tanító és állandó tanuló, új utakat kereső ember, szeret írni, ha ideje engedi Szereti a kihívásokat, a sokféle, változatos megoldások keresését. Igyekszik a sablonos dolgokat kerülni. Mióta eszét tudja, tanító néninek készült. Az Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskolát Győrben végzett, majd diplomáját Nyitrán honosítatta. Az új dolgokra mindig nyitott volt, a Dalton-tervet már 2005-ben , a Difer-mérést 2006- tól alkalmazta. Az első PISA-mérés óta figyelemmel követi a finn oktatási rendszert, amit manapság annyit emlegetnek. Nyitrán doktorált 2018-ban, témája A szövegértés fejlesztése óvodáskorban és az alapiskola alsó tagozatán volt.  Ebből a kutatómunkájaból és a két évtizedes pedagógiai tapasztalatából nőtt ki a Nyitnikék, ami egyfajta küldetés is, melyen keresztül az iskolakezdés köré tévesen aggatott negatív beidegződéseket, gondolatokat próbálja elhessegetni a szülőktől és a gyerekektől is. Jelenleg Tallóson tanít, ami egy inkluzív alapiskola, melyet szociálisan hátrányos helyzetű tanulók is látogatnak. Rendkívül fontosnak tartja a gyerekek érdekképviseletét.

Molnár Péter – andragógus, emberi erőforrás tanácsadó. Egyetemi tanulmányait Győrben és Révkomáromban végezte, szakterülete a pályaválasztási- és munkavállalási tanácsadás, valamint a személyiségfejlesztés. Jelenleg a Dunaszerdahelyi Munka-, Szociális és Családügyi Hivatalban dolgozik szaktanácsadóként. Hivatásának tekinti az emberek segítését, életére és munkásságára nagy hatással van a pozitív pszichológia eszmerendszere.

Feledi Tímea – tanulmányait a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetemen végezte, angol nyelv és irodalom, illetve pszichológia szakon.  Főiskolai évei alatt egy évig Angliában élt, au-pariként dolgozott és nyelviskolában tanult. Később mindezt kamatoztatva folyamatosan dolgozott nyelviskolai és magántanárként, mindezek mellett tolmácskodás, fordítás töltötte ki az idejét. Ezek után kezdett el dolgozni dunaszerdahelyi munkaügyi hivatalban, Európai Uniós pályázatokat írt, koordinátorként és partnerként is részt vett különböző külföldi és hazai konferenciákon. Munkájáy az anyasági szabadság után szintén a munkaügyi hivatalban, ezúttal tanácsadóként végzi. Nagyon fontos számára a folyamatos fejlődés, tanulás, önképzés. Közkedvelt témái a gyermeknevelés, az anyaság, pozitív pszichológia, az emberek segítése, meghallgatása. Mindig a jóra törekszik és keresi a jót mindenben és mindenkiben.

Hodossy Katalin – jogász a Szlovákiai Helsinki Bizottság tagja, a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala mellett működő Jogsegély szolgálat szakembere. Jogi diplomáját 2007-ben szerezte a pozsonyi Comenius Egyetemen. Dolgozott ügyvédjelöltként, a központi államigazgatásban szakreferensként és több mint húsz éve civil aktivistaként résztvevője vagy épp megálmodója több polgári kezdeményezésnek, rendezvénynek, projektnek. Két gyermekével és férjével Dunaszerdahelyen él, ahol saját vállalkozását vezeti. Az utóbbi időben figyelme az egészséges táplálkozás elérhetővé tétele felé fordult, különös tekintettel a megváltozott táplálkozási igényű családokra.

Pajor Judit-  dadus, bébiszitter, a Fun and Care gyermekmegőrző tulajdonosa. Végzettsége angol és magyar nyelv és irodalom szakos tanár lenne, de egy egyszerűbb, gyerekorientáltabb, szabadabb hivatást választott. Dolgozott nyelviskolában is, ahol kicsi gyerekekkel foglalkozott. Célja, hogy tszolgáltatásai által minél több családnak tudjon segíteni, akár a napi teendők elvégzésében, akár abban, hogy a szülők a gyerekek mellett egymásra is időt fordítsanak. A kisgyerek világa az ő világa.

MINORITY KIDS alapítói 2015 – 2018

Bott Domonkos Lívia – a Minority Kids projekt menedzsere, megálmodója. Pályázati tanácsadó, közgazdász, kutató.  Rovatok: Anyaság, WOWMOM, Témái: társadalmi kérdések, családjog, esélyegyenlőség, anyaság, demográfia, gyermekek esélyegyenlősége

Bolemant Lilla – A Phoenix Polgári Társulás ügyvezető elnöke és alapító tagja, végzettségét tekintve magyar, orosz és német szakos tanár, az irodalomtudományok doktora.Témái: társadalmi kérdések, esélyegyenlőség, nők esélyegyenlősége

Bolemant Eva – coach,az online tanácsadó coaching online tanácsadás rovatának vezetője volt 2015-2017 közt

Vica Peniašková – pszichológus – , 2015-2016-os években a  projekt blogger témáinak írója volt: Gyermeklélek, iskola.

Agnes Horváthováújságíró, a Romano Kher Polgári Társulás elnöke, alapítótagja. A szlovák weboldal szerkesztője és aszlovák cikkeink korrektora. Rovatok: Minority Kids, Materstvo, Vzdelávanie, Jogi tanácsadás Témák: online tanácsadó

Vladimír Horváth – jogász, Romano Kher tagja, szakmai együttműködő partner.  A projekt alapító tagja, a projektben jelenleg nem aktív. Rovatok: Minority Kids, Právne poradenstvo, Jogi tanácsadás Témák: online tanácsadás, gyermekjogok, gyermekek kisebbségben, a roma gyermekek helyzete, gyermekek oktatása.

Minority Kids projekt – alapító szervezetek:

FUTUREG Logo_final

A Futureg Polgári Társulás hivatása a szlovákiai magyar gyermekek érdekét védeni a Minority Kids projekten keresztül, hisz “Gyermekeink jelentik régiónk jövőjét”. Szükségesnek tartja a fenntartható fejlődés és inkluzív növekedés népszerűsítését a gyermek legjobb érdekét biztosítva. Célja kiemelt hangsúlyt helyezni a gyermekek és a fiatalok jogainak érdekvédelmére, az oktatás-, tudomány- és regionális kultúra fejlesztésére, ami tovább segítheti az egészséges és boldog gyerekkor megteremtését. A társulás küldetése két fő pilléren alapszik, fontosnak tartja fejleszteni a gyerekeket, mert ők jelentik a régió jövőjét, ugyanakkor fejleszteni magát a régiót is, mert itt adottak a feltételek a jövő generáció fejlődéséhez és életéhez.

phoenix_logo-01

A Phoenix Polgári Társulás 2005-ös megalakulása óta foglalkozik a szlovákiai magyar nők esélyegyenlőségével, amiről a szervezet eddigi projektjei is tanúskodnak, mint például az évente megrendezésre kerülő Nőképek kisebbségben című szakmai és tudományos konferencia, a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Karán folyó oktatás (Gender studies alapjai tantárgy), előadások, beszélgetések diákklubokban, a Gombaszögi Nyári Táborban, irodalmi és közéleti szalonokban.

Romano Kher - Logo

A Romano Kher szervezet olyan roma dokumentumok és adatok gyűjtését, feldolgozását és rendszerezését szorgalmazza, mely nemcsak a kisebbséget, de a társadalom többi tagját is informálja, erősíti a roma szellemet és identitást, segíti a roma és szlovák, valamint magyar nemzetiségek problémamentes együttélését. Támogatja a roma gyermekek, nők oktatását és fejlődését, valamint figyelmet fordít a hátrányos helyzetű, szociálisan megkülönböztetett esetekre. Eddigi fontos projektjeik a Mekjekhvar és a Színes világ- Farebný svet.

 
 
 

Save

Save

Save

Save

Sa

Save

SaveS

Save


Back To Top