skip to Main Content
info@minoritykids.sk
A Legjobb Kütyük Egy Babás Család Otthonában

A legjobb kütyük egy babás család otthonában

Számos olyan kütyü létezik a piacon, melyek a hétköznapok megkönnyítését szolgálják. Írásomban egy tízes listát állítottam össze azokról a termékekről, melyek valóban segítséget nyújtanak a mindennapokban.

1. Orrszívó porszívó

Durvának tűnik. Szülés előtt el sem tudtam képzelni, hogy én ezt valóban használni fogom. Hiszen szörnyen hangzik, elképzelni is borzasztó volt. De sokkal borzasztóbb az, amikor a gyermekem küzd és szenved a nátha miatt. Szuper találmány. Fájdalommentes, gyors, könnyen tisztítható és nagyon-nagyon hatékony. Aki pedig úgy áll az orrszívó porszívó használatához, mint ahogy anno én álltam, javaslom, próbálja ki saját magán. Én is végeztem próbatesztet.

2. Légzésfigyelő

Megnyugvást adott az első, nehéz hónapokban, azokban az időkben, amikor erős alvásmegvonásban szenvedtünk a férjemmel. Megnyugtató volt a villogó zöld fény, amikor kinyitottam a szemem, és odapillantottam a kiságy felé. Utazáskor is vittem magunkkal.

3. Kézi morzsaszedő

Ezt igazából nem is magyarázom túl. Ha egy gyerek eszik vagy épp enni tanul…Minden egyes étkezés után előkapom, amikor a kisfiam egyedül falatozik. Kicsi, könnyű, gyors, halk, praktikus, kéznél van.

4. Bébiőr

Emlékszem, a lépcsőházat mostam fel, és a nyakamban lógott, mikor az idősebb szomszéd bácsi szeme nagyon megakadt a bébiőrön. Mondtam, így hallom, ha felébred a kicsi. Bármit csinálhatok, a fiam pedig csendben, a szobájában csukott ajtónál tud pihenni, én pedig nem hallucinálok folyton gyereksírást. Nagy távolságban fogja a jelet. Nyáron, az udvaron, esténként a családdal beszélgetve a bébiőr az asztalon, míg bébi benn alszik.

5. Elektromos lázmérő

Ehhez sokat nem fűzök hozzá… Kicsit körbenézve a piacon és a tapasztalatok között véleményem szerint meg lehet találni egy jó márkát, ami valóban pontosan mutat.

6. Bababiztos konnektor és ajtózár

A gyerekek nagyon kíváncsiak. Szeretnek mindent kipróbálni, felfedezni, főleg, amikor elkezdődik az aktív mászás korszaka. Na akkor aztán nincs megállás. Jobb megelőzni a bajt. Nálunk a sütő és bizonyos szekrények is kaptak ajtózárat.

7. Gyógyszeres tasak

Ez valójában nem elektromos dolog. Viszont a lázcsillapító, a probiotikum, a fájdalomcsillapító, a csípésenyhítésére való krém, a glicerines kúp nélkül el sem indulok sehová. Ezt az alap háztartási felszereltség közé sorolom.

8. Mobiltelefon

Mely mindig kéznél van, hogy a NAAAAGY pillanatokat megörökítsük. Az első kacajt, átfordulást, mászás–kúszást, lépéseket, aztán később a dalokat, és a verseket, amiket hihetetlenül aranyosan mondanak.

9. Elemtöltő

Rengeteg játék elemekre működik. Érdemes elemtöltőbe és tölthető elemekbe befektetni. Kicsivel drágább, mint az eldobható elem, de sokkal környezettudatosabb választás.

10. Autós ajtózár

Valójában ez már egy előre beleszerelt dolog, mely az autók ajtajában van. Itt tudjuk a kicsi gombbal ki- és bekapcsolni a funkciót. Ha a gyermeknek eszébe is jutna az ajtót kinyitni, nem sikerül neki. Az ajtó kívülről és belülről is bármikor kinyílik, amennyiben épp nincs baba-üzemmódban.

Az írás a Vasárnap c. hetilapban jelent meg, itt olvasható.

Vanek Mária

A nyitrai Konstantin Filozófiai Egyetemen végezte tanulmányait bilingvális mediátor szakon. Édesanya, feleség és nő. A futás nála kedvelt időtöltéssé nőtte ki magát, ami feltölti és kikapcsolja. Szereti még a gasztronómiát és az írásban is kitelejesedik. Az egyik legjobb érzés számára, ha mosolyt lát szeretett kisfia arcán.

Back To Top