skip to Main Content
Őszi Foglalkozások Kisgyermekeknek

Őszi foglalkozások kisgyermekeknek

Ősszel rengeteg szórakoztató és kreatív játékot játszhatsz a családdal, akár kint a természetben is!

Íme néhány ötlet:

Gyűjtsetek faleveleket! Menjetek ki a természetbe, és szedjetek különböző színű és formájú őszi leveleket. Otthon készíthettek belőlük scrapbookot vagy művészeti alkotásokat. Ehhez elég a vízfesték és a levelek lehetnek pecsétek is.

Már előző cikkeinkben szóltunk a tökfaragásról. Vásároljatok vagy szedjetek tököt, majd együtt faragjatok belőle arckifejezéseket. Ez a tevékenység nemcsak szórakoztató, hanem fejleszti a gyerekek kreativitását is.

A hosszú őszi séták csodálatosak lehetnek. Tegyetek egy sétát a környéken, nézzétek meg a színeket és az őszi tájat, majd akár pikniket is tarthattok a szabadban. Fontos lehet azonban, hogy mindezt megfelelő, vízhatlan öltözékben tegyétek, hogy elkerüljétek a felesleges stresszt.

Egyre több helyen lehet gyümölcsöt szedni, jó áron. Ha van lehetőségetek, látogassatok el egy gyümölcsöstanyára, ahol együtt szedhettek gyümölcsöket, például almát vagy körtét.

Aki még gyerekként csinálta az oviban, az biztosan emlékszik, milyen klassz a barkácsolás természetes anyagokkal. Használjatok összegyűjtött terméseket, gallyakat, gesztenyét vagy köveket kreatív barkácsolásra. Készíthettek belőlük dekorációkat vagy játékokat.

Kincskeresés ősszel is szervezhető, ugyanolyan jó móka. Szervezzetek kincskereső játékot az udvaron vagy a természetben, ahol a gyerekeknek őszi terméseket vagy leveleket kell megtalálniuk.

Az estét hosszúak lehetnek kisgyermek mellett, de a mesélés mindig jó választás. Olvassatok őszi témájú meséket, és beszélgessetek róluk. Kérd meg a gyerekeket, hogy meséljenek saját történeteket a látottakról.

    Ezek a tevékenységek nem csak szórakoztatóak, hanem lehetőséget adnak a gyerekeknek, hogy felfedezzék a természetet és tanuljanak is róla. Jó szórakozást!

    Nagy Mészáros Krisztina

    Nagy Mészáros Krisztina

    Mediátor, képzésben lévő családterapeuta, a Mert nőnek lenni jó PT alapító tagja. Az Új Szóban jelennek meg heti rendszerességgel írásai, a Szent Erzsébet főiskola óraadó tanára, aki Dunaszerdahelyen működő irodájában individuális, páros tanácsadóként dolgozik, és kommunikációs, konfliktusoldási technikákat tanít.

    Back To Top