skip to Main Content
info@minoritykids.sk
Esküvői Gyereksarok – Avagy önfeledt Szórakozás Mindenkinek

Esküvői gyereksarok – avagy önfeledt szórakozás mindenkinek

Sorozat: Jucus, a dadus és az ő világa

A lakodalom igazán jó mulatság, eszem-iszom, dínom-dánom, szórakozás, beszélgetés a régi ismerősökkel, rokonokkal. De valóban ilyen csodás a helyzet, ha a szülők és a gyerekek szemszögéből nézzük? Nem mondom, minden hozzáállás és szokás kérdése, de legyünk őszinték önmagunkhoz: ha a kis törpék állandóan anyuci szoknyáját húzogatják, se beszélgetni, se szórakozni nem lehet. A lakodalom egypár dal erejéig a gyerekeknek is érdekes, hiszen ki ne szeretne bulizni, de egy ilyen helyen több órás érdeklődést ne várjunk tőlük. Nekik még a játék és az ő világuk a fontos és izgalmas.

Itt jön képbe a gyereksarok, ahol a gyerekek korosztályuktól függően találhatnak maguknak elfoglaltságot. Ez jó a gyerkőcnek, mert azt teheti, ami őt igazán érdekli – játszhat, és ez jó a szülőnek is, hisz önfeledten szórakozhat, mert tudja, a gyereke is jól érzi magát.

Milyen az esküvői gyereksarok? Miként funkcionál? Miért jó, ha van?

Az esküvői sarok alatt egy kis kuckót, esetlegesen egy sarkot kell elképzelni, tele játékokkal és persze gyerekekkel. Adott egy nagy asztal, tele kifestőkkel, sablonokkal, kézműves dolgokkal. Ha a gyerkőcnek színezni támad kedve, akkor többféle témában keresgélhet magának, viszont, ha jobban szeret rajzolni, esetleg gyurmából, papírból különböző állatkákat alkotni, akkor arra is van lehetősége. Az esküvői sarokba igyekszem mindig becsempészni valamilyen kreatív, fejlesztő játékot is, akár asztali elfoglaltságról legyen szó, akár valamilyen egyéni vagy csoportos játékról.
A gyerekkuckóban a nagy asztal mellett található egy játszószőnyeg, ahol mindegyik doboz más-más játékot rejt magában. Autók, állatok, babák, lego, puzzle, társasjátékok, könyvek, labdák vannak itt. A gyerek találhat magának egyszerűbb játékokat és olyanokat is, amelyek odafigyelést igényelnek. Van, ami kimondottan a kis törpéknek való, de olyan is, amivel a nagyobbak is összemérhetik erejüket – itt persze az „erőt” a gondolatok szintjén értem.

Jucust esküvői kiállításokon is megtaláljátok.

A játékok mindig úgy vannak összeállítva, hogy minden típusú gyerek találhasson magának olyat, amivel szívesen játszik. Ha sok a gyerkőc, akkor természetesen két-három felnőtt is felügyel rájuk, segít nekik az alkotásban, egy-egy játék szabályainak értelmezésében, illetve együtt játszik a gyerekekkel. Az alatt az idő alatt, amíg a foglalkoztatók lefoglalják a gyerekeket, a szülők teljes nyugalommal kikapcsolódhatnak. Nem utolsó sorban könnyebb a pincérek dolga is, mert az ételek szervírozása közben nem kell a gyerekek között akrobata mutatványokat csinálniuk, míg eljutnak az asztalokig. Segítünk a mellékhelységben történő dolgok elvégzésében vagy az étkeztetésben is. A gyereksarok mellett van mód babyszittelésre is: napközbeni vagy éjjeli gyerekvigyázás, fürdetés, altatás – minden egyéb dolgot igény szerint teljesítünk, vagy legalábbis igyekszünk.

S hogy ez miért jó számunkra?

Minden egyes foglalkozás során sokat tanulunk arról, hogy milyenek a gyerekek, mit szeretnek és mit nem, miben lehet még inkább a szülők segítségére lenni, vagy mire kell odafigyelni a gyereksarok kivitelezése és fenntartása során. Számunkra élményt jelent, ha látjuk az édes pofikat, akiknek felragyog az arca egy-két játék után, vagy azokat, akik sírnak, mert elhagyták a gyereksarokban készült koronájukat, és anélkül nem hajlandók hazamenni.

Jól esik, ha egy kisfiú azt mondja neked, hogy milyen jó, hogy itt vagy, mert mindenki neked örül. Az a kisgyerek is az örömünk forrása, aki megfogja azt a játékot, ami a leginkább tetszett neki, és elindul vele hazafelé, mert ilyen játéka még nincs otthon.

Felkészülve a gyereksarok.

Minden ilyen élmény egy újabb csodás nap eredménye, amikor tudom, hogy megint valami jó dolgot tettünk. Ki így, ki úgy, hiszen mi így segítünk másoknak ezt a napot örömtelivé és felejthetetlenné tenni.

Back To Top