skip to Main Content
0917737076 info@minoritykids.sk
A Szívem Visszahúz A Szülővárosomba

A szívem visszahúz a szülővárosomba

Egy távoli kisvárosból kerültem a fővárosba. Az életem mostanra úgy alakult, hogy elváltam, van egy 10 éves fiam és az életemet újra kell gondolnom. Szülővárosomból 25 éve költöztem el, tanulni jöttem el és maradtam. Miután a fiammal ketten maradtunk és kiderült számomra, hogy a házból, amelyikben a férjemmel laktunk nem látok semmit, megoldást kell keresnem. A szívem visszahúz a szülővárosomba, ahol közben nagynéném, akihez nagyon közeli szálak fűznek, ellátásra, gondozásra szorul. Szüleim már nem élnek, ő az egyedüli rokonom. Itt a fővárosban nagyon jó munkahelyem van, szakmailag és emberileg megbecsülnek, a fiam is jól érzi magát az iskolában. Sok az a dolog, ami ideköt, de ha józanul felmérem a helyzetemet, a megélhetésünk veszélyben forog. Nincs hol laknunk, és nem látok reményt arra, hogy a közeljövőben lakást tudjak venni a kis fizetésemből. Nem tudom viszont, hogy hogyan fognak fogadni a régi lakhelyemen. Befogadnak, emlékeznek rám? Találok munkát? Aggódom a fiam miatt is. Hogyan fog beilleszkedni az új környezetbe, hiányozni fognak a barátai, talán túl sok lesz neki a változás, válás, új lakhely, ismeretlen város, új iskola, új osztálytársak. Az is felmerült bennem, hogy ha elköltözünk, talán a volt férjem meg sem látogatja majd a fiát. Megtehetem ezt a gyerekemmel? Mit tegyek? Kérem, segítsen!
Vera

 

Kedves Vera!

Leveléből elsősorban az derült ki, hogy kétségek között gyötrődik. Azt érzem menni is akar, meg maradni is. On, megérzésem szerint tudatában van annak,  hogy előbb vagy utóbb, de döntenie kell! A döntésében biztosan segíteni fog, ha átgondolja, konkrétan milyen munkahelyet fog keresni a kisvárosban. Kérem gondolja át, majd pontosan mi tis kell tudnia azzal kapcsolatban, mit fog kínálni, szakmailag mit tud felajánlani egy esetleges állásinterjún. Azt is gondolja át, hogy milyen munkát, milyen lekötöttséget tud majd vállalni, ha beteg nagynénjét is ápolni szeretné. Gondolja át, esetleg írja le, mit kell tennie ahhoz, hogy az itteni életét lezárja. A munkahelyén a felmondását milyen feltételek között tudja majd beadni, amíg a kisvárosban, ahová költözni fog, lakás és munkahely után néz, valamint a fiának iskolát keres. A volt férje felelőssége, hogy a fiával törődjön és látogassa, de a költözési szándékát mindenképpen előre meg kell mondania a gyerek apjának és egyeztetni az ezzel összefüggő anyagi dolgokat. A fiával is beszéljen nyíltan. Amennyiben a gyerek tudni fogja a pontos tervet, így a sajátjának is fogja érezni és meggyőződésem, hogy segíteni, támogatni fogja Önt a költözködés és a változás folyamatában.

A változásra, a változtatásra soha nincs későn, sok sikert kívánok Önnek a döntéséhez és a további életéhez!

 

Eva Bolemant CoachCentrum

Eva Bolemant CoachCentrum

Eva Bolemant- coach, študovala na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave andragogiku,má certifikát Lemma Coaching International a je členom Slovenskej asociácie koučov (SAKO) a medzinárodného Profesionálneho zväzu CoachOK v Maďarskej republike.Od septembra 2010 vedie koučingové stretnutia, zamerané na life koučing v Coach Centre, v rámci ktorých využíva vlastnú metódu koučovania na základe medzinárodne uznávaných nástrojov a metód (ICF – International Coach Federation). Je štatutárkou o.z. Bratislavaské rožky, redaktorkou prílohy Lélek pravidelne v týždenníku Vasárnap.

Back To Top