skip to Main Content
Programok A Kánikula Idejére 

Programok a kánikula idejére 

Készítsünk jégrémet! Ez az egyik legjobb otthoni elfoglaltság, hiszen ennél a tevékenységnél már a kisebbek is szívesen kiveszik a részüket. Jól tudják, a megérdemelt munka után jár a finom jutalom. A fagyi mellé készíthetünk egy ízletes, nyári gyümölcslevest is. A hűsítő finomságok rögtön jobb kedvre derítik az embert.

Irány a strand! A legnagyobb kánikulában a víz mellett a legjobb időt tölteni. Válasszunk egy biztonságos fürdőhelyet, ahol a felnőttek és a gyerekek egyaránt jót tudnak pancsolni. Keressünk árnyékos pihenőhelyeket és lógassuk a lábunkat a víz mellett!

Otthoni fürdőzés Amennyiben nem megoldható a strandolás, egy otthoni dézsába vagy lavórba engedjünk vizet és hagyjuk, hogy a kicsik lehűtsék magukat. Rugalmas ikeás ruháskosarak előnyben! A kertben vagy a panellakás erkélyén egyaránt kivitelezhető az otthoni strandfürdőzés, arra viszont ügyeljünk, hogy az aprócska pancsolók feltétlenül legyenek biztonságosak, napernyővel ellátva.

Társasjáték vagy diavetítés A nyári melegben nem szeretünk nagyon megmozdulni sem, hiszen minden egyes kis rezdülésünk izzadáshoz vezet. Ha nem tudjuk elhagyni a lakást a nagy meleg miatt, vegyük elő az izgalmas társasjátékokat és játszunk! Játék után sötétítsünk be és nézzünk régi mesefilmeket a diavetítő segítségével.

Mozizzunk! Igaz, nem a legnagyszerűbb megoldás a mozi, mégis néhány órára eltereli a gyerkőc és a szülők figyelmét a nagy hőségről. Ráadásul a moziban nincs meleg, így a mókás mesefilmek közben egy jót hűsölhetünk. A légkondicionált helységekre készüljünk egy plusz pulcsival!

Távol a várostól Üljünk be az autóba vagy fel a vonatra, és irány vidék! Menjünk minél távolabb a várostól, és próbáljuk meg ott, az erdők adta árnyékban átvészelni a kánikulát! Kössük össze a kellemeset a hasznossal: látogassuk meg a vidéken élő nagymamákat, barátokat, rokonokat. Így közös időt tölthetünk a szeretteinkkel, és a várostól távol ejtőzhetünk a természet lágy ölén.

+ Esti móka! Ha már kifújt az összes program, estére verjük fel a sátrat a kertben! A gyerekek imádni fogják az éjszakai kalandozást. Egy jó alvózsák, egy elemlámpa, és indulhat a csillagles! Hatalmas öröm lesz a számukra az éjszakai szórakozás, ráadásul mi magunk is lehűthetjük magunkat az éjszaka folyamán.

A cikk megjelenése a Kisebbségi Kulturális alap Támogatásával valósult meg a 23-244-00170 projekt keretében.

A kiemelt kép forrása: Freepik

Derzsi Betti

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán két mesterképzést végzett (Összehasonlító Irodalom- és Kultúratudomány, illetve Szlovák nyelv és irodalom szakon). Jelenleg szabadúszó újságíróként tevékenykedik.

Back To Top