skip to Main Content

Iskolai közvetítés a nádszegi alapiskolában

Az iskolai és kortárs mediáció az iskolai környezetben előforduló zaklatás és egyéb szociopatológiai jelenségek megelőzésének eszköze, amelyet két tapasztalt előadó vezetésével az iskolai tanárokkal és tanulókkal folytatott szociális és kommunikációs készségfejlesztő tréningen keresztül valósítanak meg. Ezeket az egyes általános és középiskolák vezetőségével történt egyéni egyeztetés után határozzák meg.

A közvetítés az iskolai környezetben a konfliktusok megbékélés útján történő feloldásának lehetőségét jelenti. A tanárok és a tanulók, a tanárok és a szülők, a tanárok egymás közötti, az igazgató és a tanári kar, valamint a tanulók közötti egészséges kapcsolatok kialakítására épül. Az iskolai közvetítés célja Más vélemények iránti bizalom és tisztelet kialakítása. Odafigyelés a szülőkkel kapcsolatba kerülő kollégákkal folytatott beszélgetésekre. Legyen képes elfogadni pozitív és negatív információkat egyaránt. Ismerje meg, milyen motivációs ösztönzők fontosak a tanári csapat tagjai számára. Tudni, mi a fontos egy minőségi csapat számára, mik a gátjai egy jó csapatnak. Klíma javítása az iskolákban és az osztálytermekben. Az iskolai kortárs közvetítés ismerete stb.

Iskolai közvetítés általános iskolai tanárokkal – Interaktív 6 órás workshop tanárokkal. Az első találkozóra ebben az iskolában került sor az iskola oktatói és szakmai személyzetének nagy részével, és a következő témákkal foglalkoztunk: Az iskola légköre, milyen lehetőségeik vannak a mediáció terén saját maguk, de a kollégákkal kapcsolatban is. , szülők, tanulók, hogyan támogassák egymást egy csapatban, különböző nézőpontokból, de mennyire fontos az érzelmekre való odafigyelés is. A találkozót közösen töltöttük tevékenységek, beszélgetések és videók formájában. A nádszegi általános iskolában 30 találkozót terveztünk a kortárs mediátorok képzésére az 5-8. osztályos tanulóktól. Minden osztályból két tanuló. Minden ülést egyénileg készítünk elő, az előző találkozó alapján. Minden találkozón jelen lvoltak a koordinátorok is, akik távozásunk után folytatják a hallgatókkal, hogy biztosítsák a kortárs mediátorok fenntarthatóságát. A koordinátorok iskolai dolgozók, akik úgy döntenek, hogy szeretnének ilyen módon együttműködni a gyerekekkel, lehetnek pedagógusok, pszichológusok, pedagógusok stb.

Bott Lívia

Bott Lívia

A Minority Kids projekt menedzsere és megálmodója. Közgazdász, régiófejlesztést és európai tanulmányokat tanult a pozsonyi Comenius Egyetem Management Karán. A Gyermekek órájában (Hodina deťom) és a Gyermekekért koalíció szervezetekben került közel a gyermekeket érintő össztársadalmi kérdésekhez, mint project manager. Két gyermek boldog édesanyja, mindemellett a FutuReg Polgári Társulás elnöke és európai projekt tanácsadó. Hobbija az olvasás és szervezés. Ha tud, segít a jó ügy érdekében, mert szereti, ha a fejlődés irányába változnak körülötte a dolgok.

Back To Top