skip to Main Content
0917737076 info@minoritykids.sk
Jóga, Anya és Vállalkozás (közgazdász Rovata)

Jóga, anya és vállalkozás (közgazdász rovata)

Kedves Minority Kids közgazdász,

Kisgyerekes anyuka vagyok, a kisfiam 2 éves lesz. Egy éve foglalkozom jógával napi szinten, lassan szeretnék a hobbimból vállalkozást kiépíteni, létrehozni egy reiki illetve jóga központot a regiónkban. Hogyan lehetséges mindez kicsi gyerek mellett?Közgazdász tanácsát várom elsősorban, mivel nincs ilyen fajta végzettségem, még nem is vállalkoztam és nem tudom hogy kezdjek neki. Tisztelettel: “Jóga anya”

Kedves” Jóga anya”!

Amennyiben konkrét vállalkozói közgazdasági tudást hiányolna, hogy jóga és reiki módszerrel szakszerűen foglalkozzon Szlovákiában, anyasági szabadság mellett, ennek semmi akadálya a mai világban, bármit is tanult egyetemen vagy máshol, mindig a tapasztalat a legfontosabb. Ajánlom mindenképp hogy a szlovákiai hivataloknak (vállalkozási engedély, higiéniai hivatal az iskola esetén, fontos bizonyítványok, melyek kvalifikálják jógatanár létét) járjon utána szakembereke segítségével, vagy keresegéljen interneten.
Először is, ha ilyen centrumot szeretne működtetni az alaptőke, invesztor, baráti és családi segítség, üzleti terv mindenképpen fontos. Ne induljon neki maga a hosszú útnak!
Próbálja meg necsak hobbyként tanítani a jógát, hanem beleélni magát, hogy ez később megélhetési forrás is jelentsen kicsi gyermeke mellett. Olvasson sok szakirodalmat és indítson blogot a témában. Valóban egy ideig a jövendőbeli kliensek kialakítása, ezek számának növelése a cél és fontos a témával való aktív foglalkozás, a jógával foglalkozni vágyók számának, igényeinek felmérése, amit akár a szociális hálón is megtehet, nem kerül semmibe.
Érdeklődésének megtartása is fontos, hogy ez a mostani ötlet ne szálljon el, kérem írja le az üzleti, vállalkozási terveit papírra, tanácsokat kérhet barátoktól, betekintést nyerhet már működő jóga központokból (válasszon többet, hogy figyelje a konkurenciát, ez a benchmarking)
Amennyiben a munkapiaci beosztását és lehetőségeit személjük, kevés anya foglalkozik pl.gyermek jógával, vagy pl meditációval terhesek számára. Próbáljon szakosodni, klienst motiválni és nem utolsó sorban worklife mérleget teremteni. Sok sikert!
Bott Domonkos Lívia marketing szakember, közgazdász

Bott Lívia

Bott Lívia

A Minority Kids projekt menedzsere és megálmodója. Közgazdász, régiófejlesztést és európai tanulmányokat tanult a pozsonyi Comenius Egyetem Management Karán. A Gyermekek órájában (Hodina deťom) és a Gyermekekért koalíció szervezetekben került közel a gyermekeket érintő össztársadalmi kérdésekhez, mint project manager. Két gyermek boldog édesanyja, mindemellett a FutuReg Polgári Társulás elnöke és európai projekt tanácsadó. Hobbija az olvasás és szervezés. Ha tud, segít a jó ügy érdekében, mert szereti, ha a fejlődés irányába változnak körülötte a dolgok.

Back To Top