skip to Main Content
info@minoritykids.sk
Családi Nap

Családi nap

Idén újra részt vettünk a Kaufland gyermekfesztiválján, amelynek a Borry Moll üzletközpont adott otthont.  Úgy tűnik, hogy évről-évre több az attrakció a gyerekek részére. Az összeset végig sem néztük, de voltak bohócok, artisták, Barbie játszóház, lego, festés, arcfestés, önvédelmi bemutató, tánccsoport fellépése és űrkutatást bemutató kiállítás. 

Minket főleg a Laportella fellépése, illetve DVD keresztelője érdekelt leginkább, mivel a lányok ebbe a tánciskolába járnak (a Tani-tani s Nelly a Ťuky TV-n is követhető).  Élvezetes volt az utána következő dobcsoport Poprádról, és persze a gyerkőcök kedvence Jaroš énekes volt. Emellett fellépet nagyon sok más szereplő, viszont nálunk a BUPI központra esett a választás, úgyhogy a program nagyjáról lemaradtunk.

Ám akadt némi kellemetlenség is, gond volt mindenhova a kabátokat magunkkal cipelni, ugyanis kevés volt a zárható szekrény (pedig lenne rá hely). Tehát, aki nem autóval érkezett, az vagy cipelte egész nap a dolgait, vagy a szerencsések közé tartozott, akiknek jutott még szekrény. 

Sajnos néhány felnőtt elég egoista módon viselkedett, ami addig nem zavart, míg minket nem érintett. A koncert közben a kisebbik lányomnak szükségre kellett mennie, a nagyobb lányom próbálta őt kivezetni a színpad elől, ahol táncoltak, de valahogy elszakadtak egymástól, és a lányom a húga nélkül jött ki a tömegből. A nagy tömegben én is elvesztettem őt szem elől, és esélyem sem volt átverekedni magam az emberek csoportján. Végül a lányom észrevette, hogy a színpad mögöt igyekszem őt keresni, és okosan átment a szalaggal kijelölt helyre, és odajött hozzám. Utána a nagyobb lányomat nem találtuk, aki kereste a húgát. Őt már a nagymama találta meg, míg én Ninkával leültem a legközelebbi kávézóba, hogy kisírja magát. Ő szintén a színpad mögötti résben talált kiutat, és odahívta a biztonsági személyzetet, hogy át mehetne-e a gyerekek közé, de visszautasították. Mivel Elenka már nagylány (és főleg vékonyka, aki mindenhol átmászik), végül ő ért előbb az asztalhoz, mint a nagymama.

Szóval a szervezésnek ez a része még sántított. A kisgyermekes szülők, akiknek nem jut ülőhely, szeretnék, ha mi, nagyobb gyermekes szülők nem állnánk eléjük, de aztán ilyen problémába ütközünk. Volt, aki üres babakocsival zárta el a kijáratot, miközben a család többi tagja ott ült a gyerekkel a színpad előtt. 

Ez az amit a szervezők sosem fognak tudni megoldani. Vagy figyelmesek, emberségesek, segítőkészek vagyunk egymással, vagy nem. Így a Jaroš koncertet csak egy ideig hallgattuk, majd átmentünk a tánciskola standjához, és a gyerekek ott táncoltak egészen a fesztivál végéig. Ha a csemete éppen nem ismeri a szlovák előadókat, akkor is sok érdekes gyermekprogram zajlik ezen a fesztiválon. Itt említeném meg a csodás korcsolyapályát, amely most eléggé üres volt.

Eli Misovich

Coach, vállalkozó. 2013-ig a pénzügyi szférában dolgozott. A pozitív gondolkodás és a pszichológia viszont jobban vonzotta, ami hobbiként is van jelen az életében. Több terapeuta kezelést is elsajátított, mint pl. az Út és fejlett eszközök, A bőség manifesztációja, Gyógyulás tudatos kommunikációval, illetve az Út gyermekek számára. És nem utolsó sorban Boldogságóra-gyermekfejlesztő metódus nemzetközi okleves trénereként is tevékenykedik. Szabadidejében két lányával, családjával tölti szívesen az időt, de nem hanyagolja a folyamatos művelődést, önfejlesztést sem. A jövőben minél több embernek szeretne segíteni a coaching által elsajátított mődszereivel.

Back To Top